Főszerepben az álmok! A nagy alvás dosszié a Nők Lapja Psziché legújabb számában

Az álmok csodálatos, mégis megfoghatatlan világa régóta izgatja az embereket. Vajon milyen jelentéssel bírnak a kusza álmok? És mi a teendő akkor, ha az ember alvásproblémákkal küzd? Többek közt ezeknek a kérdéseknek jártunk utána a friss Nők Lapja Pszichében.

Abstract colorful sky background

A hálószoba a nyugalom helyszíne, de mi van, ha mégsem leljük a békét benne? A modern kor embere felfokozott életet él, ami a pihenésére is kihat, így szinte mindannyian tapasztaltuk már, milyen bénító tud lenni, ha nem jön álom a szemünkre. Minél tovább tart ugyanis az ébrenlét, minél jobban közeledik a hajnal, annál nagyobb szorongás kerít hatalmába. Legújabb számunkat az álmok világa köré szőttük, és az alvásproblémáknak szenteltük.

psziché01

A kérdést szakértők segítségével járjuk körül, és megoldásokat is próbálunk nyújtani rá. Egy teszt segítségével pedig a saját alvásunkat is feltérképezhetjük. A téma nagyon aktuális, hiszen az alvászavar a második leggyakoribb panasz, amivel orvoshoz fordulnak az emberek.

Az álmok mezejéről egy szintén érdekes témára térünk át, hiszen lapunkban a családfakutatást is górcső alá vesszük. Sokan a hozzátartozóik elbeszéléseiből ismerik a családjuk történetét, de, ha a mozaikok nem állnak össze, akkor ez a módszer jelenthet segítséget.

Emellett ahhoz is izgalmas tippeket adunk, hogyan lehet feldobni egy beszélgetést. Dr. Csernus Imre segítségével pedig a vonzások és vonzódások törvényeit kutatjuk, és annak járunk utána, mi a titka a szexuális kisugárzásnak. Utóbbiból Jane Fonda sosem volt híján, viszont a színésznő mindig is több volt egy csinos arcnál: nemcsak tehetséges, hanem rendkívül intelligens is, elkötelezett híve a feminizmusnak. Az ő életéről a Leckék legendákról című rovatunkban osztottunk meg veletek érdekes tudnivalókat. Mindezek mellett pedig Lukács Sándor életbölcsességeiből is töltekezhettek.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.