Elérkeztünk advent első hétvégéjéhez, ami nemcsak azt jelenti, hogy holnap meggyújtjuk az első gyertyát a koszorún, hanem azt is, hogy kinyitjuk a naptár első ablakát. Ha nálatok még nincs adventi kalendárium, de szeretnétek egy rendhagyó megoldást, ez válogatás nektek szól!

Zsákbamacska is lehet

Ha vegyítenétek a meglepetéseket – csoki, üzenet, apró tárgyi ajándék -, akkor állítsátok össze a 24 darab csomagot, majd egy szerintetek izgalmas edénybe, dobozba ömlesszétek be őket! Külön élvezet lesz kikeresgélni az adott naphoz tartozó meglepetést.

Egyszerű, de nagyszerű függő megoldás

Nem mindenki szereti a felhajtást. Ha ti is így vagytok ezzel, válasszatok egyszínű papírzacskókat, egy hagyományos vállfát és pár színesebb kiegészítőt az adventi naptáratok elkészítéséhez!

Létezik ennél ötletesebb és kedvesebb ötlet?!

Tearajongóknak tökéletes meglepetés lehet egy ilyen doboz. Csupán be kell szereznetek néhány különleges ízesítésű filtert, egy tárolót és olyan matricákat, amiket ráilleszthettek a címkékre.

Abszolút karácsonyra hangolva

Ha szeretitek a kihívásokat, akkor gondolkodhattok nagyobb dolgokban is. Például egy karácsonyfát megidéző függő dekorációban, amire párnákat, zacskókat, de akár borítékokat is aggathattok. Bár picit időigényes az elkészítése, de különleges látványt nyújt.

Közös emlékek számozva

Szerintünk fantasztikus gondolat a közös fotókat ilyen módon újranézni. Ehhez nem is lesz másra szükségetek, mint egy méretesebb képkeretre, a kedvenc fotóitokra, számokkal ellátott fedőpapírra, valamint néhány rajzszögre. Szem nem marad majd szárazon!

Kedves üzenetek borítékban

Egyszerű sorszámozott borítékokkal is örömöt szerezhettek egymásnak, ha kis papírokon kedves üzeneteket csempésztek beléjük. Milyen üzenetekre gondolunk? Adunk pár tippet: házi masszázs egy nehéz nap után, egy finom kávé az ágyba reggel, kedvenc étel vacsorára, egy romantikus séta…

Csipeszre aggatva

Szerezzetek be egy ív hagyományos barna csomagolópapírt, majd rejtsetek bele apróságokat! Rögzítsetek 24 darab csipeszt egy tetszőleges felületre, majd díszes fonalakkal csíptessétek fel a csomagokat!

Csak vidáman!

Mindössze izgalmas színű papírzacskókra, mutatós ragasztószalagra és csipeszekre kell szert tennetek. A csomagokat ezután egy hétköznapi kosárban „tálalhatjátok”.

Zsákos megoldás az ajtón

Biztosan van valamelyik fiókotokban egy régebbi felakasztható textil tároló, amit most kiválóan felhasználhattok az apróságok elrejtésére.

 

Összeállította: Légrádi Júlia

Nyitókép, képek: Thinkstock, Pinterest