Egyszerű háztartási trükkök, amikkel megkönnyíthetjük az életünket

Citrom, frissentartó zacskó, ecet, szódabikarbóna. Másra szinte nincs is szükségünk, ha szeretnénk egy kicsit „gatyába rázni” az otthonunkat. Az alábbi trükkök megspórolják nekünk az időt és a fáradságos takarítással járó bosszúságot.

Levesnap

Egy ráérős szombaton főzzünk dupla annyi levest, mint amennyit terveztünk, a maradékot pedig fagyasszuk le, így lesz meleg ennivalónk a rohanós hétköznapokon is.

A nem kívánt szagok ellen

A mosdóban lévő kellemetlen szagok ellen a legjobb megoldás, ha elégetünk pár gyufát. Gyorsabb és hatékonyabb a spray-nél, de figyelem, a tűz- és balesetveszély miatt legyetek óvatosak!

Egy lyuk, még egy lyuk

Egy lyukkal beljebb húznánk a nadrágszíjat, vagy éppenséggel a bőrtáskánkon variálnánk egy picit? Nem kell rögtön a cipészhez szaladni vele, elég, ha kéznél van egy kisebb fejű fúró, amellyel saját magunk is megoldhatjuk a problémát.

Körömlakkszárítás másképp

Miért kellene fújdogálni vagy perceket várni, hogy megszáradjon a körömlakkunk, amikor van jobb megoldás? Csak tartsuk hideg folyó víz alá a kézfejünket, és már kész is a manikűr. A műveletet érdemes félig száradt lakkos kézen elvégezni.

Poros radiátor? Volt, nincs!

Tegyünk egy nedves ruhát a fal és a radiátor közé, majd kapcsoljuk be a hajszárítót, és a por magától beletapad a nedves ruhába. Ha bekapcsoljuk a radiátort, akkor az általa sugárzott hő is hatásos.

Biztonság a fürdőben

Egy ragasztópisztollyal nyomjunk pár csepp ragasztót a kádkilépőnk alsó részére, hogy az még véletlenül se csússzon el a helyéről. 

Ég veled, vízkő!

Öntsünk ecetet egy zacskóba, majd kössük rá a a zuhanyrózsára úgy, hogy a feje pont beleérjen a folyadékba. A vízkőmentes ragyogásért hagyjuk rajta fél órára.

Frissentartó csomagolás

Ha nincs hideg tárolóhelyiségünk a lakásban, akkor vegyünk egy papírzacskót, vágjunk rajta pár lyukat, és tegyük bele a hagymát, majd helyezzük a konyhaszekrény aljába.

Citrusos segítség

Ha a hűtőnk túlságosan ételszagú, nincs más dolgunk, mint félbevágni egy citromot, kivájni a közepét, sót tölteni bele, és betenni a hűtőbe. Ezzel a megoldással a hűtő levegője fél nap alatt megtisztul. Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha egy kis tálba szódabikarbónát töltünk, és azt tesszük a hűtőbe.

Stabil vágódeszka

Tegyünk a deszkánk alá egy nedves konyharuhát, és a deszka nem fog csúszkálni. Ez az egyik legjobb konyhai trükk, amit ismerünk.

Citromfacsarás még könnyebben

Van, hogy képtelenség elegendő levet kifacsarni a citrusfélékből, ám ha még a felvágás előtt végiggörgetjük a konyhapulton, akkor sokkal egyszerűbb dolgunk lesz.

A gyömbér és a kanál esete

Gyömbért hámozni nem tartozik a legegyszerűbb műveletek közé, de ha kanállal kapargatjuk le a felszínét, sokkal több hasznos alapanyag marad a kezünkben.

Cukor vagy méz?

Hideg időben gyakran előfordul, hogy a méz „megcukrosodik”, vagyis nem lesz olyan lágy, mint korábban. Ilyenkor nincs más teendő, mint üvegestül fél órára 40 fokos vízbe tenni.

Friss és üde

A régi vágódeszkánkat felfrissíthetjük egy kis sóval és citrommal. Csak dörzsöljük bele a sót egy félbevágott citrommal a fába, majd mossuk le!

Nem rémálom többé a sütőpucolás…

…abban az esetben, ha egy kis szódabikarbónát szórunk a piszkos felületre, és ecet segítségével távolítjuk el a szennyeződéseket.

Nyitókép: Unsplash