9 tipp, amivel őszi hangulatot teremthetsz a lakásban

Ha a hőmérő higanyszála nem is mutatja, azért beköszöntött az ősz, itt az ideje tehát, hogy az otthonunk is az évszaknak megfelelő díszekben pompázzon. Íme, néhány egyszerű trükk, amivel igazán meleg hangulat varázsolható a lakásokba.

Viszlát könnyű, nyári textilek!

A nyári hangulatú, pasztell árnyalatú textilek lassan a szekrény mélyére kerülhetnek. Elérkezett az idő, hogy a párnahuzatokon, a takarókon és a függönyökön, vagy akár a szőnyegeken is őszi színek domináljanak.

ThinkstockPhotos-513239914

Természetes díszítőelemek mindenütt

Rakjatok a polcokra és az asztalokra dísztököket, valamint nagyobb gyertyákat. Ezek az egyszerű díszítőelemek különleges őszi hangulatot kölcsönöznek a lakásnak, az egyre korai sötétedés miatt pedig még spórolhattok is a gyertyáknak hála.

A bejárati ajtó sem maradhat ki

Helyezzetek a bejárati ajtó mellé nagyobb méretű tököket, lámpásokat és akasszatok szezonális virágokból készült koszorút az ajtóra.

autumn scenery indoors. An arch with dry leaves, pumpkins, a mountain ash

Anyag- és mintamix

Ne ijedjetek meg, ha elsőre furcsának tűnnek a kockás minták vagy a vászonból készült párnahuzatok egymás mellett. Meglátjátok, a sok szín és anyag mennyire őszies hangulatot fog teremteni.

Frissítsétek fel a fürdőszobát!

Rakjátok tele a helyiséget illatgyertyákkal, vegyétek elő a sötétebb árnyalatú törülközőket. De nyugodtan használjatok egyedi anyagú textileket is: a liszteszsákból készült kéztörlő például remekül passzol a meleg őszi színekhez.

Az ősz illatai a lakásban

Árasszátok el őszi illatokkal a lakást. Szerezzetek be fahéj, vanília vagy sütőtök aromájú gyertyákat, melyek még kellemesebbé teszik az otthon töltött időt.

ThinkstockPhotos-122460893

Válogassátok ki a családi fotókat!

A lakásban elhelyezett családi fényképekkel is őszi hangulatot teremthettek. Válogassatok ki olyan fotókat, amik a hidegebb hónapokban készültek a családról: akár közös őszi kiránduláson, akár akkor, amikor a gyerekek a színes falevelektől hemzsegő kertben játszottak.

Virágba borulva

Irány a piac vagy a virágbolt, ahol nagyon szép szárított virágokból készült díszeket találtok majd. De ha friss vágott virággal dobnátok fel a lakást, akkor sötétebb árnyalatú csokrot állítsatok össze!

ThinkstockPhotos-529412152

A hálószobát se hagyjátok ki!

Az egyik legfontosabb feladat, hogy a vékony nyári takarókat melegebbekre cseréljétek. De a huzatokból is bátran válasszatok mélyebb színárnyalatúakat. A mélybordó vagy a barna remekül fognak mutatni.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock