Akadnak, akik továbbviszik őseik, apjuk mesterségét. És akadnak, akik a hivatásuk megszállottjává válnak, életük végéig tanulnak, tanítanak, közben mindig új dolgokba kezdenek. Prof. Dr. Kurimay Tamásra a fentiek mind igazak, és persze mindemellett férj, apa és nagyapa, aki számára fontos a család. Árvai Magdolna interjúja.

– Az országban egyetlen hely van, ahol mentálisan beteggé lett édesanyák a csecsemőjük mellett gyógyulhatnak. A Szent János Kórház pszichiátriáját ön vezeti, ezen belül működik a baba-mama-papa program. Mit tudhatunk a részlegről?

– Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum a neve az egykori pszichiátriai osztálynak, ahol öt részlegben gyógyítunk különféle pszichés betegségeket. Ezek közül egy a baba-mama, más néven együtt program, a kismamákat és az újszülötteket egyaránt ellátjuk, ugyanabban az épületben. Speciális munkacsoportunkban dolgoznak a munkatársaim, és ha mód van rá, a konzultációba az édesapát, a nagyszülőket is bevonjuk. A közös döntés legtöbbször pszichoterápia, ami kiegészül gyógyszeres kezeléssel. Ez hatékony, és általában megoldott a kismamák hazatérés utáni gondozása, utánkövetése is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .