„A kifejezőereje, az őszintesége, érzelmi gazdagsága lenyűgöz” – Huzella Júlia mesél édesapjáról, Huzella Péterről

Huzella Péter Kossuth-díjas zenész, énekes, a Kaláka együttes tagjaként és önálló szólistaként ismerheti őt a gyerekközönség. Három gyermeke közül Júlia színésznő és kétgyermekes családanya, ő mesélt Szegő Andrásnak arról, hogy az apai példakép mit jelentett számára.

– Az ön papája is, nagypapája is különös jelensége a hazai zenei életnek. A maguk útját eltökélten járók, csoportba aligha sorolhatók, igazságukért rendíthetetlenül kiálló emberek. Erre jön egy ilyen bájos, csillogó szemű hölgy, és ugyanolyan szabálytalan, egyedi, rakoncátlan a maga módján, színésznőként, mint felmenői a zenei pályán. Mit gondol, egyfajta lázadás, betörhetetlenség, rebellió öröklődik önöknél? Ezt hozta magával születésekor?

– Én ebben kevésbé érzem azt a magasztosságot, azt a nagy gesztust, amit ezek a szavak sugallnak. Azt hiszem, inkább egyiküknek sem volt annyira fontos a mindenáron való érvényesülés, a gyors siker, a megfelelés, mindketten rengeteget dolgoztak mindig, és mint alkotóművészek, talán érthető is, hogy leginkább ez az utóbbi az, ami a legfontosabb. Gyakran gondolkodom rajtuk, a pályájukon, hiszen óhatatlanul viszünk magunkkal szülői, nagyszülői mintákat. Bizonyos dolgokat pedig egyszerűen genetikailag hordozunk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .