A család a legfontosabb a világon, ám nem mindig könnyű együtt lenni. A következő idézetekkel és advent közeledtével mégis arra biztatunk titeket, hogy törekedjetek a megértésre és a békére, hiszen csak így van értelme az életnek.

Vekerdy Tamás

„A család formálja legjobban a gyereket. Ha egy család jó állapotban van, akkor ellensúlyként tud megjelenni a környezeti hatásokkal szemben.”

Gárdonyi Géza

„A család is… olyan valami az életben, ami becses… Olaj az élet lámpásában.”

Böjte Csaba

„Boldog az az ember, aki szereti és tiszteli apját és anyját, mint ahogy a bimbó szereti a megtartó, tápláló gyökeret, mint ahogy a folyó szereti a forrást, mint ahogy a madár szereti a fészket, mert hatalmas nyugalom, béke, öröm és fény születik meg benne.”

Gary Chapman

„A minőségi idő lényege az együttlét. A fizikai közelség önmagában még nem feltétlenül jelent együttlétet. Ehhez egymásra fordított figyelemre van szükség. Amikor az apa a földön ülve labdát gurít kétéves fiának, miközben csak a gyermekre figyel, mindketten átélhetik az együttlét örömét.”

Vavyan Fable

„Család nélkül az ember elveszett zsebkendő.”

Deepak Chopra

„Nem számít, milyen ellenségesnek tűnik a világ, egy szerető család a biztonság, a védelem és a gondoskodás fészke marad.”

Karen Hawkins

„A család az egyetlen horgony, amely megtart a hullámzó tengeren.”

Pál Feri atya

„A legfontosabb üzenet a családunk köréből nem az, amit szavakkal mondtak el, hanem amit beszéd nélkül is megérezhettünk: az, ahogyan az élethez viszonyulnak.”

Ken Follett

„Az ember nem azért szereti a családját, mert kedvesek és figyelmesek. Azért szereted őket, mert ők a családod.”

Jane Austen

„A családi kapcsolatokat mindig érdemes ápolni, amint a jó társaságot is helyénvaló keresni.”

 

Nagy adventi játékunk második fordulóját a Nők Lapja Facebook-oldalán találjátok. (Első forduló itt.) A megfejtést a játék posztja alá, kommentben várjuk. A helyes választ megírók közül hárman negyedéves Nők Lapja előfizetést, V. Kulcsár Ildikó: Segítség, nyakunkon a családunk című könyvét, és a legfrissebb Advent különszámunkat nyerhetik meg.

A részletes játékszabályzat itt érhető el.

Ha szívesen olvasnál még a témában, további könyvekért keresd fel a Nők Lapja Könyvklub oldalát!