„Nem tudom elviselni, hogy termék legyek” – Közeli Kollár-Klemencz Lászlóval

Kollár-Klemencz László, az idén 15 éves Kistehén zenekar frontembere olyan, mintha egyszerre lenne egy Kusturica-film szereplője és alkotója is. Dömörkapui tanyáján van hat lova és egy nikotinrajongó szamara, Cumi, aki imádja a füstöt, és ha meleg van, a konyha kövén elterülve szeret hűsölni. Oravecz Éva Csilla interjúja.

– Nem lepett meg, hogy a Bambiban akart találkozni. Azért szereti, mert ez a hely ugyanúgy szembemegy az idővel, mint ön?

– A Bambi nem változott semmit az elmúlt harminc évben, és gondolom, nem véletlen, hogy itt jól érzem magam. De ez nem jelenti azt, hogy szembemegyek az idővel. Amerikában is vannak hamburgeresek, ahol már ötven évvel ezelőtt is hamburgert árultak. Ott sem cserélik le, ami megmaradt akár a hetvenes évekből, de még működik, és értéket képvisel. Ha ennek az asztalnak semmi baja, miért kéne kicserélni? Ez a gondolkodás a józan ésszel azonos. Miért kellene energiát, pénzt pazarolni, amikor az mehet fontosabb dolgokra is?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Próbáld ki most kedvezményesen!