„Az egész életem a keresésről szól” – Közeli Fa Nándorral

Először másodmagával, aztán egyedül is körülhajózta a Földet, majd újabb „extrém” sportra vállalkozott: családot alapított, gyerekeket nevelt. Egy dolog azonban mit sem változott: az eltökéltsége. Amikor pedig úgy érezte, hogy megint megteheti, újra vízre szállt, és a legnehezebbnek tartott Vendée Globe szóló vitorlásversenyen a nyolcadik helyen futott be, hatvankét évesen. Szegő András interjúja.

fa nandor

– Több mint négy évtizede, kezdő újságíróként, Bécs egyik külvárosának szélén, egy közös barátunknál egy nyolc négyzetméternyi szobában pár napig együtt laktam egy nagyon különös, markáns, morc fiatal kenussal, aki esténként egészen furcsa, fantazmagóriának beillő álmaival, ötleteivel traktált. Olyanokról mesélt nagy vehemenciával, mint magányos hajózás, óceán, végtelenség, lázadás, szabadság. Csodálkoztam is, miket beszél ez a dacos fiú? Én örültem, hogy egyáltalán Bécsig eljutottam vonaton, ő meg azt mondja, hogy a világot akarja meghódítani, nekivágni az óceánnak?!

– Ez voltam én?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .