Koltai Lajos nem csupán tíz kérdésünkre válaszolt, de elárulta azt is, milyen forgatókönyvet szeretne filmre vinni. A világhírű operatőrt, rendezőt Szegő András kérdezte.

koltai lajos

1. Mi a legkedvesebb gyermekkori emléke?

A gyermekkori karácsonyok. Drága apám megadta a lehetőséget, hogy csodálatos álomvilágba ringassuk magunkat. Valami ördöngös trükkel megoldotta, hogy karácsonyfát vetítsen a lehúzott redőnyre, és mi, a másik szobából az üvegajtón keresztül lássuk, hogy megérkezik a fával a Jézuska. Talán ebből fakadt a fény misztériuma számomra. A meleg, mély tónusok iránti vonzalmam szintén a csodálatosan szép, szeretetteli gyermekkoromból ered. Anyukám varrónő volt, és a nagymamámmal otthon dolgoztak reggeltől estig. A villannyal takarékoskodni kellett, ezért csak egy kis 16 wattos lámpa világított, amely a tűt világította meg. Sötétség borította a szobát, és csak anyukám kezét láttam a sejtelmes homályban megvilágítva.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .