A világ legnevesebb szakácsversenyének, a Bocuse d’Ornak 30 éves története során idén először magyar ceremóniamestere volt. Jókuti Andrással, a Világevő blog szerzőjével még a verseny előtt beszélgettünk.

jokuti andras

– Tud erre a felkérésre racionálisan nézni? Meg tudja magyarázni, miért kapta a feladatot? Kizárólag Jókuti Andrásnak szól az elismerés, vagy a döntésbe belejátszottak más szempontok is?

– Inkább az a kérdés, akarok-e most racionális lenni, számomra ugyanis a Bocuse d’Or erősen emocionális téma. Régóta követem a versenyt, rendszeresen írtam róla a blogomra beszámolókat akkor is, amikor nem volt magyar induló. A műsorvezetőit is évek óta csodálom, Vincent Ferniot számomra igazi ikon. Tökéletes francia karakter hetyke kis bajusszal, pont úgy néz ki, mintha egy francia vígjátékból lépett volna elő, s az elmúlt évtizedekben a francia gasztroműsorok többségét ő vezette. Tisztában vagyok vele, persze, az, hogy rám bízták idén a műsorvezetést, nem az én egyedüli sikerem, ami nem is baj. Lehúztam a vízilabdában harminc évet, úgyhogy tudom, mi az a csapatjáték.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .