Listánkon azokat az élvonalbeli meséket gyűjtöttük össze, melyek nem csak a kicsik, de a nagyok kedvencei is.

Egy animációs film élete nem merül ki pusztán a mozivászonra vetítésben. Komoly marketingkampány épül arra, hogy a megszeretett karaktereket közelebb hozzák a nézőkhöz, elsősorban a gyerekekhez, akiknél szinte státusszimbólummá válhat egy-egy sikerprodukció főbb szereplője – a Nők Lapja 19. számának 52. oldalán a gyerekek, a divat és a fogyasztás körforgásáról bővebben is olvashattok. Így lehet az, hogy a füzeteken, iskolatáskákon, ruhákon is visszaköszönnek a mozivászon kedvencei, hiszen a gyerekek ezeket sokkal nagyobb örömmel hordják, mint bármi mást. A következő mesék szereplői például különösen nagy népszerűségnek örvendek a kicsik körében, ami nem véletlen, hiszen ez a 10 mese számít most minden idők legsikeresebbjének.

10. Jégkorszak 4. – Vándorló kontinens

jégkorszak4

Sid, Manny és Diego hármas fogata megcáfolta az alapvető filmes törvényt, miszerint egy folytatás sosem lehet olyan sikeres, mint az első rész. Amíg a Jégkorszak „csak” 383 milliós bevételt generált, addig a negyedik rész 877 millió dollárt hozott a konyhára a 20th Century Foxnak.

9. Jégkorszak 3. – A dínók hajnala

jégkorszak3

A dínók hajnala még szebben teljesített, a 2009-es produkció 886 millió dollárral zárt, ezzel a Jégkorszak sorozat legsikeresebb része lett.

8. Shrek 2.

shrek

Shrek, Fiona és Szamár Óperencián túli látogatása is szépen aratott, 919 milliós bevétellel fejelte meg a sikerkörútját.

7. Némó nyomában

némó-nyomában

A bájos bohóchal nagy kalandját kicsik és nagyok egyaránt imádták, nem véletlen, hogy 936 milliós bevételt termelt végül.

6. Zootropolis – Állati nagy balhé

zootropolis

Az idei év egyik legnagyobb dobása a Zootropolis lett, ami alaposan megdobta a Disney költségvetését, ugyanis eddig 956 milliós forgalmat hozott a stúdiónak. És még mindig játsszák a mozikban!

5. Gru 2.

gru2

A bűnözéstől visszavonult gonosztevőt mindenki a szívébe zárta, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a maga 970 millió dollárjával bekerült a legjobb öt közé.

4. Az oroszlánkirály

az-oroszlán-király

A mezőny legrégibb tagja 1994-ben került a mozikba, ennek ellenére szorosan a dobogósok mögött helyezkedik el 987 milliós bevételével.

3. Toy Story 3.

toy-story

A szépség és a szörnyeteg mellett ez volt az egyetlen olyan animációs film, melyet a legjobb filmek között is jelöltek Oscar-díjra. A siker a számokban is megmutatkozik, 1 milliárd 63 milliós forgalommal zárt a mozipénztárakban.

2. Minyonok

minyonok

Gru sárga szolgáit annyira megszerette a közönség, hogy saját filmet is kaptak, ami nagyon megérte a Universal Picturesnek, ugyanis 1 milliárd 159 milliós bevételt generált.

1. Jégvarázs

frozen

A Hans Christian Andersen ihlette mese nemcsak a Disney, de egyúttal a világ legsikeresebb animációs filmjének is bizonyult, összesen 1 milliárd 287 milliós bevételt hozott.

A Nők Lapja 19. száma az előfizetőkhöz május 10-én, az újságárusokhoz pedig május 11-én érkezik.

Szöveg: D.A.

Forrás: Wikipedia

Fotók: Pinterest