Változatos hónap áll előttünk nemcsak az időjárás, hanem a filmpremierek tekintetében is. Íme, a kínálatból néhány alkotás, melyekre szerintünk érdemes jegyet váltani.

Rendes fickók (The Nice Guys)

Elég megnézni a film előzetesét, és máris kiderül, mennyit nevethetünk a Durr, durr és csók rendezőjének vadonatúj alkotásán, melyben Russell Crowe és Ryan Gosling alakítanak rém vicceset. A krimi-vígjáték alaptörténete nem kifejezetten eredeti, de ez nem is baj, hiszen elsősorban a humoros karakterek adják a film lényegét.

Bemutató: 05.26.

Pénzes cápa (Money Monster)

Az előbbi mozival ellentétben Jodie Foster rendezése már egyáltalán nem mondható habkönnyűnek. A George Clooney által alakított pénzügyi guru az átlagemberek számára is érthető TV-s előadásokat tart befektetésekről, megtakarításokról. A sors fintora, hogy az egyik adás alkalmával egy pisztollyal és bombákkal hadonászó „kisember” akar válaszokat néhány kényes kérdésére. Feszültségből csillagos ötösre vizsgázik a film – az élményhez Julia Roberts és Clooney játéka is sokat hozzáad.

Bemutató: 05.26.

Pelé (Pelé: Birth of a Legend)

Focirajongóknak szinte kötelező alkotás, melyből kiderül, hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája. Küzdelmes gyerekkortól a sztárrá válásig követhetjük nyomon a brazilok büszkeségének életét.

Bemutató: 05.26.

A szerelem gyerekkel jön (Ange et Gabrielle)

Adott egy anya, akinek tini lánya egyszer csak teherbe esik, és adott egy férfi, aki úgy tudja meg, hogy van egy fia, ráadásul hamarosan nagypapa is lesz, hogy az előbb említett édesanya szembesíti vele: lánya az ő fiától vár gyermeket. A szálak kibogozása után természetesen a lassan nagyszülővé avanzsáló szülők is egymásra találnak, amiből aztán egy szeretnivaló romantikus történet bontakozik ki.

Bemutató: 05.19.

Az alsó szomszéd (Un etaj mai jos)

Májusi listánk végére egy nehezebben emészthető, román-francia-svéd-német drámát hoztunk, ami egy olyan férfiról szól, aki szemtanúja lesz annak, ahogy szomszédja meggyilkol valakit, ám mindezt nem jelenti a rendőrségnek. Vajon hogyan tud elszámolni saját lelkiismeretével? Ez derül ki a több nemzetközi filmfesztiválon is díjjal jutalmazott, 16 éven felülieknek ajánlott moziból.

Bemutató: 05.05.

Korábbi moziajánlóinkat ide kattintva olvashatjátok el.

Szöveg: Sors Rita

Nyitókép: Imdb