Zöld szoba podcast: Úgysem rajtam múlik. Vagy mégis?

Zöld szoba podcast: Úgysem rajtam múlik. Vagy mégis?

Nemes Takách Kata fenntarthatósági podcastjának, a Zöld szobának a második adásában arról beszégetett vendégével, hogy milyen mértékig függ az egyes ember tetteitől, döntéseitől a bolygónk jövője.

Miközben buzgón törekszem rá, hogy zöld életet éljek, sokszor elfog a kétség, hogy minden, amit teszek, csak csepp a tengerben. Mit számít, hogy szelektíven gyűjtöm a szemetet az USA széndioxid kibocsátásához kèpest!? Mivel válaszaim nincsenek, csak kérdéseim, meghívtam a Zöld szobába Bart Istvánt, a Klímastratégia 2050 Intézet vezetőjét, hogy beszélgessünk arról, mennyiben az egyén felelőssége a bolygó jövője. Ott kezdtük, hogy tulajdonképpen mi a globális felmelegedés, és a végén szóba került a vegánság meg a gyerekvállalás is. A kettő között beszélgettük a gazdasági következményekről, napelemről, repülésről, forradalmárokról és civilszervezetekről, múltról, jelenről, jövőről. Szóval minden szempontból érdemes meghallgatni. Szorongóknak és legyintőknek egyaránt ajánlom.

Üdvözlettel: NTK

A házigazdáról:
Nemes Takách Kata vagyok színész, látványtervező, dizájner. Sokmindennel foglalkozom, de bármit is csinálok, az életemet átitatja az olthatatlan kíváncsiság. Az utóbbi években újrahasznosított alapanyagokból készülő dizájntárgyakkal kezdtem foglalkozni, így került fókuszba a fenntarthatóság. Rájöttem, mennyire összetett ez az egész, mennyi kérdés merül fel, amire nem tudom a választ. Ezért elkezdtem olyan emberekkel beszélgetni, akik otthon vannak ebben a témában. Legyen szó napi rutinról, globális ügyekről, környezetbarát vállalkozásokról, vagy művészeti projektekről, minden érdekel, ami zöld. Mert ez a jövő. Illetve enélkül nincs jövő.

Hallgasd meg az előző adást is, amelyben a zöld esküvőkről beszélgettünk!

Fotó: Szalay Mona