Zöld szoba podcast: Valami régi, valami új, valami kék… valami zöld.

Zöld szoba podcast: Valami régi, valami új, valami kék… valami zöld.

Nemes Takách Kata fenntarthatósági podcastjának, a Zöld szobának első adásában annak járt utána, mitől is lesz környezetbarát egy esküvő.

Ha nyár, akkor esküvőszezon (még ilyen covidos időkben is.) Na de ha a valamikor, hát az esküvőjén az ember tényleg arra törekszik, hogy minden tökéletes legyen. Manapság pedig a tökéletesség része a fenntarthatóság is. Egyre több a zöld esküvő világszerte, ezért kíváncsi voltam, hogy tulajdonképpen mit is jelent ez.

Mitől zöld egy esküvő? Jár e kompromisszumokkal? Mit tehet egy pár, akinek fontos, hogy az igen kimondásának ne legyen hortobágynyi méretű ökológiai lábnyoma?

Ezért meghívtam a Zöld szobába Madarász Zsuzsi green wedding esküvőszervezőt és Bódy Gergő ceremóniamestert, hogy beszélgessünk a környezetkímélő esküvőkről. Kiderült, hogy ez az egész nem csak a dekornak használt fűszernövényekről és a fenntartható köszönőajándékokról szól, sőt! A zöld attitűd egy igazán szép, őszinte és szívhez szóló esküvőt eredményez. Ki gondolta volna!? Ajánlom figyelmetekbe a beszélgetést (nem csak házasulandóknak)!

Üdvözlettel: NTK

A házigazdáról:

Nemes Takách Kata vagyok színész, látványtervező, dizájner. Sokmindennel foglalkozom, de bármit is csinálok, az életemet átitatja az olthatatlan kíváncsiság. Az utóbbi években újrahasznosított alapanyagokból készülő dizájntárgyakkal kezdtem foglalkozni, így került fókuszba a fenntarthatóság. Rájöttem, mennyire összetett ez az egész, mennyi kérdés merül fel, amire nem tudom a választ. Ezért elkezdtem olyan emberekkel beszélgetni, akik otthon vannak ebben a témában. Legyen szó napi rutinról, globális ügyekről, környezetbarát vállalkozásokról, vagy művészeti projektekről, minden érdekel, ami zöld. Mert ez a jövő. Illetve enélkül nincs jövő.

Fotó: Szalay Mona