Foglalkozása: nőklapjás – Akovács Éva vendége Bus István

Foglalkozása: nőklapjás – Akovács Éva vendége Bus István

Másfél évtized után most ismét a Nők Lapjánál dolgozik, az első munkahelyén írja a cikkeket. Erről is beszélgetett vele Akovács Éva.

Podcast-sorozatunk következő vendége Bus István, a Nők Lapja újságírója.

Magyar szakos szülők gyereke, mindig is írni szeretett volna. Ennek ellenére jogot tanult, de időben abbahagyta, aztán huszonkét évesen „rárúgta az ajtót” a mainstream médiára. Vass Virág tanította az újságíróiskolában, a stoppolásról írta első cikkét, amit a biztonsági őröknek adott le a kiadó előtt. Bejött neki, állást kapott a lapnál. Tíz év Nők Lapja, majd éles váltással a Playboy-nál folytatta. Másfél évtized után most ismét itt van, az első munkahelyén írja a cikkeket. Stílusát nagyon sokan szeretik, humoros, önirónikus, mindig nagyon őszinte. Talán még egyszer könyvet is olvasunk tőle.

Akovács Éva a Nők Lapja magazinjait készíti, a Psziché, az Évszakok, az Egészség, és a Szépség főszerkesztője. Kedvenc műfaja az interjú, kíváncsisága kiapadhatatlan, a podcast beszélgetéseket azért is szereti, mert van idő az elmélyülésre, a másik alaposabb megismerésére.

Hallgasd meg a podcast-sorozat korábbi részeit is:

Vass Virág főszerkesztő

Schäffer Erzsébet író, újságíró

V. Kulcsár Ildikó