Foglalkozása: nőklapjás – Akovács Éva vendége V. Kulcsár Ildikó

Foglalkozása: nőklapjás – Akovács Éva vendége V. Kulcsár Ildikó

V. Kulcsár Ildikó a kilencvenes években az utcáról esett be a Nők Lapja szerkesztőségébe, nem sokkal később már az egész ország ismerte a nevét.

Podcast-sorozatunk következő vendége V. Kulcsár Ildikó író, a Nők Lapja újságírója.

„Ildi újságíró, de van rendes foglalkozása is” – mutatta be pályája kezdetén az ismerősöknek nagymamája. A kilencvenes években az utcáról esett be a Nők Lapja szerkesztőségébe, nemsokára az egész ország megismerte a nevét. Máig varázslatosnak találja szakmáját a királyi udvartól a szegénytelepig mindenhova ugyanolyan tisztelettel és kiváncsisággal érkezik. A riportkészítés nála nem fejeződik be a nyomdába adással, sok családnak segít, szerzett már hűtőtől családi házig mindent a rászoruló interjúalanyoknak. Női életutakról, egyenlőségről, az általa alapított Ádám-díjról, terveiről, készülő könyveiről beszélgetünk vele.

Akovács Éva a Nők Lapja magazinjait készíti, a Psziché, az Évszakok, az Egészség, és a Szépség főszerkesztője. Kedvenc műfaja az interjú, kíváncsisága kiapadhatatlan, a podcast beszélgetéseket azért is szereti, mert van idő az elmélyülésre, a másik alaposabb megismerésére.

A podcast-sorozat első részében Akovács Éva Vass Virág főszerkesztővel beszélgetett, aki többek között azt is elmesélte, milyen volt egy ilyen nagymúltú lapot a home office-ból megújítani. A második adás vendége pedig Schäffer Erzsébet író, a Nők Lapja újságírója volt, aki gyerekkori emlékeiről mesélt, a babaházról a padláslépcsőn, illetve az elmúlt időszak boldog és szomorú történéseit is felidézte.