Inspiráló nők: Turán Eszter producer, rendező

Inspiráló nők: Turán Eszter producer, rendező

Turán Eszter producer-rendezővel többek között arról beszélgettünk, hogy kerül egy magyar filmes Hollywoodba, illetve hogy milyen a filmes szcéna, ha nőként kerül bele az ember.

Turán Eszter a Moviebar Productions nevű filmgyártó cég alapítója. Több száz reklám, legalább 30 kis- és nagyjátékfilm, illetve tévés projekt és 4 saját rendezésű dokumentumfilm van eddig a háta mögött. Mindezt úgy, hogy közben két kontinens között ingázik és egy tízéves kisfiú édesanyja.

Körülbelül három éve nyitotta meg cége a második székhelyét Los Angelesben. Eszter ugyan most a koronavírus-járvány miatt újra Budapesten tölti ideje nagy részét a családjával, a munka Amerikában sem áll le: a távolból is azon dolgozik, hogy a filmesek Magyarországot válasszák forgatásaik helyszínéül.
De ennél jóval többről is szó van.

Hogy miről? Az a podcastból kiderül. Turán Eszterrel Tóth Orsi beszélgetett, és az előzőek mellett nemcsak a nők filmiparban levő helyzete került szóba de az is, hogy mégis mi kell a boldoguláshoz? Hogy kerül be egy magyar filmes a Netflix főhadiszállására, és milyen támadások érnek egy nőt, ha a férfiak uralta vizekre evez?