Anyámtól örököltem – Egy ismerős parancs: tűrj!

Anyámtól örököltem – Egy ismerős parancs: tűrj!

„Mindenféle élethelyzetben, szituációban megjelenhet ez a parancs, hogy tűrj, hogy ezt csinálnod kell akkor is, ha ez neked nem jó, és akkor mellette bejön az, hogy hogy tudod nem tűrni. A tűrésből hogyan tudsz átjutni a másik oldalra, amikor már nem tűrsz, de még nem vagy agresszív, vagy ellenséges, vagy durván elutasító.”

Tűrj! Ezt a parancsot sokan ismerik, hiszen nők generációi nőttek fel úgy, hogy arra tanították őket, hogy folyton kedvesek és mindig alkalmazkodóak legyenek. Még mondásunk is van arról, hogy egy jó asszony szoknyája sok mindent eltakar…
A tűrés történelmi örökség, de vannak, akik hajlamosabbak arra, hogy tűrjenek akkor is, ha méltatlan, számukra rossz körülmények között élnek. Ráadásul mindannyian átélünk olyan szituációkat, amiket tényleg csak ki kell bírni, mert nincs ráhatásunk. De hol kezdődik az a tűrés, ami már káros? Orvos-Tóth Noémivel arról beszélgettünk, hogy kiket és miért érint a tűrés, hogyan lehet tetten érni, hogy tűrésben élünk, és mit tehetünk magunkért – és így egymásért –, hogy visszataláljunk az egészséges határokhoz.

Sorozatunkat hallgathatjátok Spotify-on és iTuneson is!