Anyámtól örököltem – A szex nem az ágyban kezdődik

Anyámtól örököltem – A szex nem az ágyban kezdődik

„A biztonságosan kötődő lányok vagy fiúk nemcsak testet és testet látnak maguk előtt, hanem embert és embert. Önmagukat, a saját értékességükben megélve, és a másik emberre is úgy gondolnak, hogy ő egy értékes valaki, és a testiség, a szexualitás, a lelki kapcsolat mellett áll.”

Életünk nagy élménye, öröme vagy tabuja, kudarca, dilemmája. Szexuális lények vagyunk, és a szexualitás elkísér minket az anyaméhtől az időskorig. A viszonyunk hozzá viszont nagyon változó. Hat rá a kultúra, a társadalom, a kor, amiben élünk, de első pillanattól fogva befolyásolja az is, hogy a család, amibe születtünk, a szüleink hogyan élik meg a saját szexualitásukat, a nemiséget, mit gondolnak a saját testükről, és mit a mienkről. Az életünk során aztán sokféle szexuális élményt vagy hiányt megtapasztalhatunk, mert ahogy minden, a szexualitással való kapcsolatunk is változik, alakul. 
Orvos-Tóth Noémivel nagy témát kezdtünk el körüljárni, beszélgettünk az önkielégítésről, a meztelenségről a családban, vagy hogy milyen sérülést tud okozni egy-egy rossz vicc vagy megjegyzés. De szóba került az is, hogy a különböző kötődési mintázatokkal rendelkező emberek számára mit jelent a szexualitás, hogy a szex mikor és miért válik valutává, hogy mikor és miért a bizonytalanság forrása vagy éppen tünete.

Sorozatunkat hallgathatjátok a Spotify-on és iTuneson is!