A brit királyi család élete sosem unalmas: családi ünnepségek, hivatalos megjelenések, jótékonysági események és utazások tarkítják hétköznapjaikat. Ezúttal a születésnapos Vilmos hercegről gyűjtöttünk emlékezetes fotókat.

Csak elegánsan!

Pár napja kezdődött az idei ascoti derbi, ahol a brit királyi család tagjai is tiszteletüket tették. Katalin hercegné és Vilmos herceg végtelenül elegáns öltözetben jelentek meg.

A büszke családapa

Az idei Trooping the Colour parádén – amit hivatalosan II. Erzsébet királynő születésnapja alkalmából tartanak meg minden év júniusában – „debütált” a kis Lajos herceg a Buckingham-palota erkélyén. Vilmos herceg büszkén tartotta karjában egyéves kisfiát. Szerintünk imádnivaló az egész család.

Humoros hangulatban

Május végén tett látogatást az ötfős család abban a kertben, melyet maga Katalin hercegné tervezett. A helyen rengeteg fotó készült a picikről, a főszerep viszont egyértelműen a legkisebb trónörökösé volt.

A környezetvédelem fontos

Cambridge hercege és hercegnéje fiatalokhoz és egy helyi szervezethez csatlakozott észak-walesi látogatása során idén májusban, hogy megismerve a munkájukat és a törekvéseiket egy kicsit ők maguk is segítsenek a part megtisztításában. A pár a természetvédelem fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet.

Lovag és fiú

A windsori kastélyban tartották meg a napokban a Garter ceremóniát, ami 1348 óta az ún. Térdszalagrend átadásának ünnepe, emlékezve azokra a hősökre, akik anno helytálltak a csatákban. A rendnek II. Erzsébet királynő mellett a trónörökös és több lovag is tagja. Jól fest apa és fia ugyanabban az öltözékben.

Egyenruhában

Ha már uniformis, nem maradhat ki a fenti fotó sem, ami szintén a Trooping the Colour parádén készült. Vilmos lóháton és egyenruhában tisztelgett nagyanyja előtt.

Farmon innen és túl

Egy cumbriai farmon járt nemrég a hercegi pár, ahol nem mást, mint a birkanyírást próbálták ki. A helyi gazdacsaládhoz csatlakoztak, hogy megvitassák a legfontosabb mezőgazdasági kérdéseket, ezután került sor az állatok meglátogatására, a terelésre, majd nyírásra, ami a hírek szerint nagyon jól ment Vilmosnak.

Unoka szerepben

Nem mindennapi dolog, ha valaki a brit királynő unokája, az uralkodó és cambridge hercege szemmel láthatóan jó kapcsolatot ápolnak. A kép a Royal Albert Hallban készült 2015-ben.

Az idősebb testvér

2017-ben, a Star Wars: Az utolsó Jedik londoni premierjén készült a fotó a testvérpárról, akik nem csupán rajongói szerepben tisztelegtek az eseményen. Vilmos és Harry 2016-ban részt vettek a film forgatásán, amelyben rohamosztagosként szerepeltek volna, ha nem vágják ki végül a jelenetüket azért, mert a herceg túl magas volt a többiekhez képest.

Barátságban az állatokkal

Tavaly őszi tanzániai utazása során örökítették meg a herceget ezzel a keskenyszájú orrszarvúval a Mkomazi Nemzeti Parkban. Vilmos azért utazott Kelet-Afrikába, hogy lássa, hogyan halad a populáció növelése.

 

Fotók: Getty Images, instagram.com/kensingtonroyal, instagram.com/theroyalfamily

Összeállította: L. J.