„Sose mondtam, hogy »hát, nekem ez sincs, nekem az sincs«. Azt mondtam: nekem ilyenem még nincs, de meg fogom szerezni.” A megállíthatatlan Tina Turner tizenkétszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas énekesnő, színésznő. Több, mint 50 éve tartó karrierje során számos díjat gyűjtött be, és a rockzene színpadán elért teljesítményeiért beválasztották a rock and roll halhatatlanjai közé is. Nem véletlenül...

Amikor duettet énekelt Cherrel

A szintén legendás amerikai énekesnő, Cher a hetvenes években sugárzott műsorába olyan neves művészeket hívott meg, mint Sir Elton John vagy Tina Turner. A zenetörténelem egyik legkülönlegesebb pillanata az volt, amikor Cher és Tina a műsorban közösen előadták a Shame, Shame, Shame című slágert.

Amikor 1978-ban szólókarrierbe kezdett

Az Én, Tina című önéletrajzi könyvében az énekesnő őszintén mesél a Grammy-díjas előadó férjével, Ike Turnerrel való kapcsolatáról. A házasságukon belüli sorozatos erőszak 1978-ban váláshoz vezetett, Tina mindössze 36 centtel a zsebében kezdett új életet és szólókarriert.

Amikor 74 évesen szerepelt a német Vogue magazin címlapján

2013-ban a német Vogue borítóján tűnt fel, ezzel pedig ő lett a legidősebb sztár, aki valaha a divatmagazin címlapjára került. A rock ‘n’ roll lady nagyszerűen fest a fotón, a célja a szerepléssel az volt, hogy bebizonyítsa a kor tényleg csak egy szám!

Amikor színpadra lépett Beyoncéval

A 2008-as Grammy-gálán a másik népszerű amerikai énekesnővel, Beyoncéval előadta a Proud Mary című nagy slágerét, ami után Beyoncé megköszönte az ikonnak, hogy korábban egyengette az útját.

Amikor Mick Jaggert ő tanította táncolni

A hatvanas években Tina és férje, Ike a csúcsra tört. Az 1966-os angliai turnéjukon a Rolling Stones is zenélt, Mick Jaggert pedig annyira lenyűgözte Tina Turner jelensége és tánca a színpadon, hogy megkérte őt, tanítson meg neki néhány mozdulatot.

Amikor nem félt szembemenni a hagyománnyal

Tina 1985-ben találkozott a német zenei producerrel, Erwin Bach-kal. 27 év együttélés után, 2013-ban döntöttek úgy, hogy összeházasodnak. A 74 éves Tina az esküvőre a fehér ruha helyett zöldet választott, viszont az összes női vendégtől elvárta, hogy fehér ruhában érkezzenek. A házasságról akkor így nyilatkozott az énekesnő a Hello! magazinnak: „A boldogság az, amikor nem vársz el semmit, egyszerűen csak veszel egy mély levegőt és azt mondod: „Minden jól van így.”

Amikor szerepet vállalt a Mad Max 3 – Az Igazság csarnokán innen és túl című filmben

Nem riadt vissza a merész filmszerepektől sem, míg az 1975-ös Tommy című filmben egy LSD-függő asszonyt játszott, addig a Mad Max posztapokaliptikus kalandfilm harmadik részében Mel Gibson mellett alakította Entity nagynénit. Egyébként a film betétdalát, a We Don’t Need Another Hero-t  is Tina Turner adta elő, amely azonnal sláger lett.

Szöveg: D. E.

Fotók: Pinterest, IMDb

(smoothradio.com)