A Színes Város Csoport Pál Utcai Fiúkat rajzolt egy londoni játszótérre: mutatjuk az új alkotást és még néhány kedvencünket

Az utcai művészet napjainkban egy meglehetősen elterjedt művészeti ág. Amellett, hogy értékes és egyedi munkákkal színesednek a városok kopár tűzfalai, különleges élményt is nyújtanak a járókelőknek a kreatív alkotások. Pont úgy, mint egy magyar csapat legújabb műve, amelyen a Pál Utcai Fiúk köszönnek vissza a londoni játszótér látogatóira.

A Színes Város Csoport a Londoni Magyar Kulturális Központ felkérésének tett eleget, amikor a brit főváros egyik játszóterének falára Molnár Ferenc népszerű regényének hőseit festette fel. A kortárs magyar street art művészek,  iamsuzie és Cokestd egy 50 négyzetméter nagyságú felületen dolgoztak, falfestményükben a figurális ábrázolást és a graffitit vegyítették, így megjelenítve mindkettejük sajátos stílusát. Az akcióval a londoniak körében szerették volna népszerűsíteni a magyar irodalom remekét. A csoport korábban már Moszkvában és Berlinben is bemutatkozott, a jövőben pedig szeretnének majd a hazai projektek mellett több külföldi nagyvárosban is teret hódítani műveikkel. Addig is megmutatjuk nektek a szerdán átadott londoni remeket és még pár kiváló magyarországi alkotást, ami a szervezet kezdeményezése nyomán született meg különféle hazai és nemzetközi művészek jóvoltából.

A szóban forgó Pál Utcai Fiúk (iamsuzie és Cokestd alkotása)

Aliz Csodaországban a Kertész utcában (Dan Ferrer alkotása)


Víz alatti város hangulata az Üllői út és Lenhossék utca sarkán (Chazme és Sepe alkotása)


Fantasztikus színek az Arany János utcában (Fat Heat alkotása)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

 

Poszeidón kicsit másképp a Nagydiófa utcában (Spok és Korse alkotása)

Izgalmas formák és színek a Csalogány utcában (Ruben Sanchez alkotása)

Ólomüveg-festés kel életre szintén a Nagydiófa utcában ( Balogh Attila alkotása)

Futurisztikus sci-fi irányvonal a Kertész utcában (Fat Heat, Mr. Zero és Obie One alkotása)

Szöveg: L. J.

Nyitókép: instagram.com/hungarian_culture_uk