5 Instagram-oldal, ahol olyanok a kenyerek, akár a mesében

Közeleg augusztus huszadika, ami nemcsak az államalapítás, de a kenyér ünnepe is egyben. Mi már elkezdtünk készülődni lélekben, és kezdetnek összegyűjtöttünk pár olyan Instagram-profilt, ahol csodás pékárukat nézegethetünk.

Anna Pilchová Tacinová

Csodás alkotásokat láthatunk Anna oldalán, igen alkotásokat, mert mást nem is lehet mondani ezekre a kenyerekre. Nemcsak a kreatív fotók, de a pékáruk beirdalása is nagyon művészi – mi kivétel nélkül megkóstolnánk őket.

The Bread Man Baking Company

Houston legrégebbi kézműves sütödéje csodás kínálattal rendelkezik. A kis- és nagykereskedelemmel foglalkozó cég a guszta és látványos áruk mellett teljes kiőrlésű finomságokat is kínál.

Bread On Earth

Igazi különlegesség végignézni a Bread On Earth oldalát, ahol nemcsak ínycsiklandozó kenyereket, de művészi megoldásokat és régi fotókat is felfedezhetünk. Szerintünk a profil pont annyira elvont a témáját tekintve, amennyire kell.

Making miche in a shitty apartment oven, a life story

Bread On Earth (@bread_on_earth) által megosztott bejegyzés,

Christoph

Christoph egy német férfi, aki az Egyesült Államokban él, és egy dolgot nagyon hiányol a jelenlegi lakóhelyén: a német kézműves pékárut. Éppen ezért úgy döntött, kézbe veszi a dolgokat, munkája eredményét pedig Instagtram-profilján mutatja meg, amihez mi csak gratulálni tudunk.

Nichebreadcompany

A kaliforniai csapat oldalát is érdemes böngészni, ők a természetesség jegyében sütik étvágygerjesztő cipóikat. A képeket nézegetve nekünk is kedvünk támadt a sütéshez. Az elkészült finomság mellé már csak vajat kínálnánk.  🍞

Getting ready for my morning toast. 📷: @mlo1969

Nichebreadcompany (@nichebreadcompany) által megosztott bejegyzés,

A Nők Lapja 2018/33. lapszámában Szabadfi Szabolcs pékmesterről, a Panificio il Basilico vezetőjéről olvashattok érdekességeket.

Összeállította: L. J.

Nyitókép: instagram.com/anyhomemade