5 Instagram-oldal, amit legszívesebben egész nap nézegetnénk a kánikulában

Tombol a kánikula, mi már bevetettünk mindent a meleg ellen: kipróbáltunk hagyományos és alternatív módszereket, most már csak annyi maradt a forróságérzetünk enyhítésére, hogy vizes és havas tájakat nézegetünk a légkondicionált szerkesztőségben. Ha ti is elvágyódnátok egy fél órára a meleg nyárból, akkor tartsatok velünk az alábbi válogatás erejéig!

Antony Spencer

Az angol fotográfus imádja a tájképeket, nem véletlenül szakosodott erre a témára: bármilyen kontextusban, bárhol és bármikor szívesen örökíti meg a szebbnél szebb tájakat és a természetet.

Miért szeretjük?

A képeivel több díjat is bezsebelt művész mesebeli alkotásokat tár elénk a közösségi oldalon, színeivel és témaválasztásaival teljesen elvarázsol minket.

Heavy snow falling over fisherman cabins in Hamnøy, Lofoten Islands, Arctic Norway. This was a quick iPhone snap from the famous bridge.

Antonyspencer (@antonyspencer) által megosztott bejegyzés,

Benjamin Hardman

Minimalizmus, tökéletes perspektívák és letisztultság jellemző Benjamin Hardman fotóira, amelyek láttán legszívesebben a pulóverünkért nyúlnánk, és indulnánk is a képek helyszínére. Az ausztrál szabadúszó fényképész Izland déli részén készíti csodás műveit, témái középpontjában a végtelen tájak és a szezonális változások állnak.

Miért szeretjük?

A fotóit végignézve egy kissé rideg, mégis érzelmekkel teli „utazásban” lehet részünk. Olyan képek ezek, amik külön-külön, de együtt is hatnak, csendre és lelassulásra intenek.

Puffins in flight over the dark volcanic sand coastline.

B E N J A M I N (@benjaminhardman) által megosztott bejegyzés,

Chris Burkard

Chris Burkard fotóin a tájak mellett a napsütés és a fények is fontos szerepet kapnak. Hatalmas hegyek, vulkánok és vizek, de a természet megannyi kincse is jelen van a kaliforniai művész képein.

Miért szeretjük?

A derűs és szemet gyönyörködtető fotók helyszíneit szívesen sorra látogatnánk. Feltöltik a lelket és egyben elgondolkodtatnak: csodás a természet és vigyáznunk kell rá!

Christian A. Schaffer

A következő művészre sem tudunk mást mondani, mint, hogy zseniális a látásmódja, visszafogott stílusával és képeinek pasztelles színeivel harmóniát és nyugalmat teremt. A világot beutazó fotós imádja a természetet és a különleges pillanatokat.

Miért szeretjük?

Nem tudnánk egy helyszínt kiválasztani a fotós repertoárjából, ezért inkább a fotelben ücsörögve álmodozunk arról, hogy valamelyik hegy oldalában vagy éppen egy belső tóban lógatjuk a lábunkat.

The best, worst and weirdest things about living on the road are all the same. I have no home. Everywhere is home. I’m still adjusting, and sometimes I miss having a space to call my own. Something safe, something normal. Something people will understand, something I won’t have to explain. But. This new way of life. It pushes me; it makes me think. Sometimes it makes me uncomfortable, other times it makes me laugh. At least once a day, it makes me smile. I’m learning to appreciate the little things. A flat, safe place to park at night. Hot showers. Morning light. Electricity. Kitchen sinks. The interesting people I meet. The cars I pass on the road. The places they’ve been; the places they’ll go. The freedom we have to go where we want, to do what we do. So far, the plan has been not to plan…and I think it’s been my best plan yet 🍃

Christian A. Schaffer (@christianschaffer) által megosztott bejegyzés,

Kate Holstein

A kolorádói születésű művész kreatív szülők gyermeke, a kamera és az alkotó életszemlélet végigkísérte a fiatalkorát. Ehhez társult a hegyek iránti szeretet és kíváncsisága a világra. A természet inspirációja és a különleges pillanatok jelennek meg a fotóin.

Miért szeretjük?

Kate képei olyan csodásak akár egy sorozat olajfestmény. Végtelen egyszerűség jelenik meg fotóin, amibe nem csoda, hogy több ezer követő szeretett már bele – köztük mi is.

The sun setting on our time in Saint Barthélémy. See you in the fall beautiful little island ❤ au revoir.

Kate Holstein (@kateholsteinphoto) által megosztott bejegyzés,

Összeállította: L. J.

Nyitókép: instagram.com/christianschaffer/