Ma van az anyatejes táplálás világnapja, az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF 1992-ben indította el programját a csecsemők egészsége érdekében. Azóta világszerte augusztus elseje a szoptatás napja. Az esemény kapcsán olyan világsztárokból készítettünk összeállítást, akik fontosnak tartják az anyatejes táplálást, és nyilvánosan is meg merik etetni a babájukat.

Gwen Stefani

Gwen még szoptatta első kisfiát, amikor újrakezdte turnéját 2007-ben. Az énekesnő elmondta, hogy fontosnak tartja az anyatejes táplálást, ezért addig szoptatott, ameddig csak tudott. Nem volt ez másképp a többi gyermekével sem, a kép például Svájcban készült 2014-ben, ahol éppen Apolló fiát táplálja.

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone is támogatja a szoptatást, mert fontosnak tartja a kötődés kialakulásában, mindemellett a világ egyik legszebb dolgának gondolja.

Angelina Jolie

A fent látható kép a 2008-as W magazin címlapfotója, amin Angelina gyermekét szoptatja. A képen éppen csak látni a kicsi kezet, mégis minden meghittséget és kötődést megjelenít ez az elkapott pillanat. A színésznő fontosnak tartja a természetes táplálást, ezért (is) vállalta a nyilvánosságot.

Alanis Morissette

Az énekes-dalszövegíró többször is osztott már meg magáról szoptatós fotót a közösségi  média oldalain, hogy megmutassa, kiáll az anyatejes táplálás mellett. Korábban azt nyilatkozta, hogy addig jár el így, ameddig arra szükség van, és ameddig a kicsi azt igényli.

Pink

Pink is azok közé a világsztárok közé tartozik, akik nyíltan kiállnak a szoptatás fontossága mellett, több alkalommal is táplálta már gyermekeit nyilvánosan. 2012-ben például egy albumfotózás alkalmával posztolt magáról és Willow-ról egy nagyon aranyos és egyben intim képet.

Salma Hayek

A színésznő olyannyira fontosnak tartja a szoptatást, hogy amikor 2009-ben Sierra Leonéba látogatott az UNICEF-fel, segített egy alultáplált édesanya gyermekének. A kisbaba szerencsére egészséges volt, viszont nagyon éhes, így Salma nem tétovázott, a keblére vette és megszoptatta.

Olivia Wilde

Olivia Wilde is az anyatejes és nyilvános szoptatás mellett áll, annyira, hogy 2004-ben az amerikai Glamour címlapján is megmutatta négy hónapos kisfiát. A szoptatásról szerzett tapasztalatairól interjú is készült vele a lapban.

Liv Tyler

A színésznő a fotón a mindössze két hetes gyermekével közösen látható, méghozzá a legmeghittebb anya-gyermek pillanatban. A színésznő azt nyilatkozta, hogy nagyon hálás a kicsivel töltött időért és a szoptatás lehetőségéért.

Gisele Bündchen

Giselle élete maga a csillogás és ez a fenti fotón is nagyon jól látható. 2010-ben kijelentette, hogy törvénybe kellene iktatni, hogy az anyák hat hónapos korukig mindenképpen szoptassák gyermeküket. De azt is hangsúlyozta, hogy ennek a kijelentésnek a középpontjában nem a hivatalosság, sokkal inkább a gyermekek iránti szeretet és az anyatejes táplálás áll.

A témáról bővebben is olvashattok az augusztus 1-jén megjelent Nők Lapjában.

Összeállította: L. J.

Képek: Pinterest

(huffingtonpost.com)