Impozáns kastélyok, amikben most azonnal körbenéznénk

2018-at nevezhetnénk a brit királyi család évének is. Áprilisban Katalin hercegné és Vilmos herceg harmadik babájának születését várta a világ, most pedig Meghan Markle és Harry herceg esküvője foglalkoztat mindenkit, amit május 19-én tartanak a windsori kastély Szent György kápolnájában. A nagy napra hangolódva képzeletben meglátogatjuk a világ néhány mesébe illő kastélyát.

Pavone-kastély – Pavone Canavese, Olaszország

Ez a különleges kastély egykor nemesek otthona volt, ma már viszont egy nagyon bájos hotel, ahová bárki elvonulhat egy kellemes hétvégére. Az egészet hangulatos kert veszi körül, ami egyedülálló panorámával kápráztatja el az ide látogatókat.

Cardona kastély – Cardona, Spanyolország

A 19. századi kastély egy mesebeli helyen áll, csodás kilátással a katalán vidékre. A középkori stílusú építmény napjainkban szállodaként működik, belépve boltíves mennyezett és csodás belső udvar tárul a látogatók szeme elé.

Vár Hotel – Talian, Kína

Első látásra talán furcsa lehet egy bajor stílusú vár Kínában, olyan érzésünk támad, mintha éppen Németországban járnánk. A buja erdőkkel körülölelt erődítménynek már csak a látványa is felér egy időutazással.

Ballynahinch Kastély Hotel – Ballynahinch, Írország

A kastélyszálloda Ballynahinch gyönyörű erdős területén található, és egy mesébe illő tó terül el mellette. A természet szerelmesei számos szabadtéri tevékenységet élvezhetnek itt: lovagolhatnak vagy éppen megcsodálhatják a helyi vadonélő állatokat.

Roch Kastély – Roch, Nagy-Britannia

Ez a korabeli kastélyhotel egy csodás öbölre nyújt kilátást, és egy misztikus utazásra invitálja vendégeit. Egészen a 12. századig repülhet vissza képzeletben az, aki ide látogat.

Frontenac Kastély– Québec, Kanada

A fényűző kastély a város központjában található és a Szent-Lőrinc folyóra néz. Jelenleg luxusszállodaként működik, melyben gyógyfürdő is helyet kapott.

RAAS Devigarh kastély – Delwara, India

Ha Indiába utaznánk, mindenképp érdemes betérni a RAAS Devigarh kastélyba. A 18. századi palota az Aravalli-hegységben található, a kilátás és a friss levegő tehát adott. A hotelként működő helyen könyvtár, tágas lakosztályok és egyedien megfaragott boltívek idézik a régi korokat.

Martin kastély – Kentucky, Egyesült Államok

Nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is csodaszép kastélyokra bukkanhatunk. Például Kentucky-ban, ahol egy szállodává alakított autentikus várban kapcsolódhatnak ki a pihenni vágyók.

Miranda Kastély – Celles, Belgium

Noisy Kastélynak is hívják ezt a 19. században, pontosabban 1866-ban épült varázslatos helyet. Bár ma már teljesen elhagyatott, ettől még kíváncsi turisták kedvelt célpontja.

Nádasdy kastély – Nádasladány, Magyarország

A nagyvilági kastélykörkép után íme, egy csodás magyar büszkeség is a sok közül. A 18. században épült barokk kastélyt 1873-ban romantikus stílusú építménnyé alakítottak át. Ekkor egy kétszintes új szárnyat és egy impozáns tornyot is kapott az épület.

Szöveg: L. J.

Képek: Pinterest

(huffingtonpost.com, slate.com, nadasdladany.hu)