Napjaink egyik legsikeresebb és legfoglalkoztatottabb hollywoodi színésznője, Jennifer Lawrence februárban az Entertainment Tonightnak adott interjújában bejelentette, hogy rövid időre visszavonul. A Vanity Fair online magazinja ezzel kapcsolatban kérdezte meg a 27 éves színésznőt arról, mit gondol azokról a női karakterekről, akiket korábban alakított a filmvásznon.

Rajongók ezreit rengette meg a hír, amikor generációnk legfoglalkoztatottabb színésznője váratlanul bejelentette: egy évig nem forgat semmilyen filmet. A döntés okát az Oscar-díjas világsztár egész egyszerűen azzal magyarázta, hogy pihenni szeretne, mivel az utóbbi időben úgy érezte, túlhajtotta magát. A 2017-ben debütált az anyám! forgatásakor, például annyira beleélte magát a szerepébe, hogy még egy bordáját is kiugrasztotta.

A napokban a Vanity Fairnek adott címlapinterjúja kapcsán kis múltidézést tartott, és elmondta, mit gondol valójában azokról a női karakterekről, akiket a filmvásznon alakított eddigi pályafutása során. Ezekből válogattunk.

A hallgatás törvénye (2011)

Hallgatás törvénye

„Ez volt az első olyan alkalom, amikor igazán magabiztos és nagyon ravasz voltam. Nem szeretem ezt a szót használni, mert olyan ellenszenvesnek hat, de tényleg ez volt az első olyan karakterem, ahol kezdtem rájönni, hogy hogyan is kell ezt igazán jól csinálni.”

A hódkóros (2011)

Hódkóros

„Az egészből a legemlékezetesebb Anton Yelchin (a fiatal színész 2016-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt, saját autója szorította a háza kerítéséhez, amitől megfulladt – a szerk.), ugyanis egy apartmanban laktam vele és Jodie Fosterrel a forgatás alatt. Anton óriási hatással volt az akkori, 21 éves énemre.”

X-Men – Az elsők (2011)

X-men az elsők

„Csak egy részt írtam alá, de aztán kiderült, hogy három is lesz belőle. Nem bántam meg, mert az összes ember fantasztikus volt, akivel találkozhattam a forgatás alatt. Megismerhettem Michael Fassbendert és Nicholas Houltot, akibe azonnal beleszerettem. Londonban éltünk, és ezek voltak életem legszebb évei.”

Az éhezők viadala (2012)

Az éhezők viadala

„Ez a film az egész életemet, sőt, az egész karrieremet megváltoztatta.”

Napos oldal (2012)

Napos oldal

„A lány, akinek fogalma sincs arról, hogy mi történik.”

Amerikai botrány (2013)

Amerikai botrány

„A mai napig ez volt életem legszórakoztatóbb forgatása, amit valaha is átélhettem színészként, imádtam ezt a karaktert játszani. Ő volt a kedvencem.”

Joy (2015)

Joy

„A főszereplő Joy elképesztően stresszes személyiség volt. A film elég nyomasztó, összességében mégis azt gondolom, hogy örökzöld.”

Utazók (2016)

Az utazók

„Chris Pratt a világ legviccesebb embere! A filmmel kapcsolatban kialakult egy saját nézőpontom arról, hogyan is kellene összeállnia, így elég vegyes érzelmekkel töltött el, amikor láttam ezt a különös történetet.”

anyám! (2017)

anyám

„Életem egyik legjobb döntését hoztam meg, amikor elvállaltam ezt a szerepet.”

Vörös veréb (2018)

Vörös veréb

„Bárcsak sokkal kevesebb lengyel Kielbasa kolbászt ettem volna, mint amennyire valójában szükségem volt! Jen, ne egyél annyi kolbászt!”

A Magyarországon is forgatott Vörös veréb című kémfilm holnaptól látható a hazai mozikban.

 

Összeállította: D. E.

Képek: IMDb

(vanityfair.com)