A világhírű topmodell Christy Turlingtonnal, Claudia Schifferrel, Linda Evangelistával és Naomi Campbell-lel együtt azon kevés modellek közé tartozik, akik megjelenésükkel teljesen átformálták a divatvilágot a 80-as évek végén és 90-es évek elején. A születésnapos szupermodell életét vesszük górcső alá ebből az apropóból.

Nehéz gyermekkor

Cindy Crawford

A kis Cindy-nek nem volt egyszerű gyerekkora: szülei elváltak, ezt követően pedig elveszítette bátyját, akinél korábban leukémiát diagnosztizáltak.

Működött a kémia

Cindy Crawford

1984-ben befejezte a gimnáziumi tanulmányait, és felvételt nyert a Northwestern Egyetemre, ahol vegyészmérnöknek tanult.

Korai karrier

Cindy Crawford

16 éves volt, amikor a nyári munkája alatt egy újság fotósa kiszúrta és lefotózta. A kukoricaföldeken végzett diákmunka után egyenes szinte út vezetett a kifutóra.

„Baby Gia”

Cindy Crawford

Mivel nagyon hasonlított az Amerikai Egyesült Államok első szupermodelljére, a szintén gyönyörű Gia Carangira, így sokáig csak „Baby Gia”-nak becézték.

A címlapsztár

Pályafutása során több mint 600 magazin címlapján szerepelt, többek között a Vogue, az ELLE, a People vagy az Allure borítóján is feltűnt.

Playboy címlaplány is volt

Cindy Crawford

1988-ban Cindy Crawford volt az első szupermodell, aki szerepelt a nyuszis magazin címlapján is.

Milliódolláros bébi

Cindy Crawford

1992-ben egy többmillió dolláros szerződést írt alá a Pepsivel, az elkészült reklámok az abban az évben megrendezett Super Bowl alatt futottak.

Bon Jovi barátnőjeként

Cindy Crawford

1994-ben a híres énekes egyik klipjében, a Please Come Home for Christmasben is szerepet vállalt, ő játszotta a rocker barátnőjét.

Rövid filmes karrier

Cindy Crawford

Ezen felbuzdulva, 1995-ben Crawford William Baldwin oldalán feltűnt a Tiszta játszma című thrillerben, de a színésznői pályafutását végül nem folytatta.

Drága Cindy

Cindy Crawford

1995-ben a Forbes magazin a világ legjobban fizetett modelljének választotta.

Bevált edzésterv 20 éve

Cindy Crawford

„Heti három edzés a személyi edzőmmel, túrázás vagy kerékpározás a családdal.” A szupermodell az elmúlt húsz évben a sportolási szokásain nem változtatott, ugyanazokkal a módszerekkel tartja magát formában.

 Saját vonal

Cindy Crawford

2005-ben debütált Cindy saját márkája, a „indy Crawford Home Collection, ahol tanácsadóként segített a megrendelőknek az otthonukba legjobban illő, saját tervezésű bútorokat kiválasztani.

Két házasság

Cindy Crawford

 

Cindy Crawford

1991-ben férjhez ment a híres színészhez, Richard Gere-hez, de sajnos ez a házasság 1995-ben válással végződött. 1998-ban igent mondott a sikeres üzletembernek és modellnek, Rande Gerbernek, akitől egy fia, Presley Walker és egy lánya, Kaia Jordan született, akik édesanyjukhoz hasonlóan szintén a modellkedést választották hivatásul.

 

Szöveg: D. E.

Fotók: IMDb, The Red List, Pinterest

(ohfact.com, redonline.co.uk)