7 retró hajbavaló, ami mosolyt csal az arcunkra

Nemhiába mondják, hogy nincs újdonság a divat terén, de mostantól ez már nemcsak a ruhadarabjainkra és a lábbelikre érvényes, hanem a hajkiegészítőinkre is. Az egyik világhírű divattervező legutóbbi New York-i bemutatóján ugyanis a 90-es évek népszerű hajcsatjával díszítette a modellek frizuráját. Ebből az apropóból felidézzük régi kedvenc hajbavalóinkat.

Fogas hajcsipesz

retró hajcsat

Korunk egyik legnagyobb divattervezője, Alexander Wang gondolt egy merészet, és a fogas hajcsipesz (vagy hétköznapibb nevén: „a harapóscsat”) fémes bevonatú változatával dobta fel a ruhakölteményeit bemutató modellek frizuráját az idei New York-i divathéten. A műanyag hajcsat megszólalásig hasonlít a 90-es évekből ismert prototípusra, kivéve, hogy a 21. századi sokkal nagyobb és hangsúlyosabb.

Indián hajráf

retró hajcsat

Idén nem ez volt az egyetlen retró kiegészítő a kifutón: a szingapúri születésű Prabal Gurung divattervező például indián hajráffal díszítette a modellek tincseit. Bizonyára mindenkinek ismerős a kissé rugalmas anyagból készült, fésűs szerkezet.

Nagy hajgumi

Ha már retró hajcsatok, akkor ne menjünk amellett sem, hogy az utóbbi években fénykorát éli a nagy, sokszor plüssből készült hajgumi is. A kényelmes, puha darabot egyetlen pillanatra sem tudtuk és mai napig sem tudjuk nélkülözni például fürdőzés vagy takarítás közben, de a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy egyszer újra divatba jön.

Lepkés műanyag csatokretró hajcsat

A nagy nosztalgiázásban eszünkbe jutottak még a játékos, színes kis pillangóscsatok. Kíváncsian várjuk, hogy a világhírű divattervezőket mikor igézik meg ezek az apróságok!

Franciacsat

franciacsat

Ki emlékszik a csíptetős hajcsatra? Az egyetlen hátránya az volt, hogy sohasem fért közé annyi hajszál, amennyit szerettünk volna feltűzni vele.

Mintás hajpántok

retro-hajpant

Az igazán retró csoda, amelyből valamiért egy darab sohasem volt elég…

Nagyanyáink hajtűje

hajtű

Nem is kérdés, miért imádjuk még ma is az egyszerre elegáns és romantikus hajtűket! Ékszert tenni a hajba régen hatalmas divat volt, és ez napjainkra sem változott meg, igaz, manapság már inkább csak alkalmakkor szokás viselni egy-egy díszes hajtűt.

Szöveg: D. E.

Fotók: Pinterest, harpersbazaar.com