Szép család, gazdagréti lakótelep, határmenti kisváros, karatés rendőrlány. Erről a néhány szóról valószínűleg minden magyar embernek ugyanazok a retró képkockák jutnak az eszébe. Ezen a vasárnapon olyan régi sorozatokkal nosztalgiázunk, amelyek anno odaláncoltak bennünket a televízió képernyője elé.

Linda

Nagy kedvencünk volt a 80-as évek egyik legnépszerűbb magyar sorozata, melynek főszereplője, Görbe Nóra zseniálisan alakította a karatés rendőrlány karakterét. Titkon mindig azt kívántuk, bárcsak mi is olyan vagányak és ügyesek lennénk, mint Linda.

Kisváros

Usztics Mátyás, Hollósi Frigyes, Hegyi Barbara, Piros Ildikó. Csak néhány név az emlékezetes sorozatból, ami 1993-tól egészen 2001-ig ültette fotelbe családok százait majdnem minden este. A fiktív, határmenti kisvárosban játszódó széria részei alatt pisszenni sem mertünk, nehogy lemaradjunk valami fontos részletről.

Szomszédok

Tizenkét éven át kukkanthattunk be az azóta már legendássá vált gazdagréti lakótelep lakóinak életébe. A hétköznapi emberek apró-cseprő gondjait feldolgozó teleregény szeretni való karaktereire a mai napig nagyon szívesen emlékezünk.

Família Kft.

Talán nincs olyan ember, aki ne lett volna odáig a legviccesebb és legszórakoztatóbb magyar szituációs komédiáért. A Szép család életéről összesen 385 epizód készült, az egyes szereplők gyakorlatilag a szemünk előtt nőttek fel. Annak idején egy egész ország idézte az Esztergályos Cecília által alakított Szép Károlyné Ágica mondatát: „Eddig, eddig, eddig vagyok”!

Űrgammák

Volt olyan kamasz a 90-es években, aki nem követte az ifjúsági sci-fi sorozatot? Aligha. Őszintén, nekünk a történetből az emlékezetes főcím és Szulák Andrea egyszerre félelmetes és misztikus jelmeze maradt meg leginkább. Imádtuk!

Éretlenek

Ha már a tinisorozatoknál tartunk: az egyik legnagyobb kedvencünk egyértelműen az Éretlenek voltak. Sajnos csak két évad készült belőle, amit később többször is végignéztünk. Zseniális magyar színészek és zseniális főcímdalok jellemezték a sorozatot. Olykor-olykor ma is eszünkbe jut a Happy Gang Fiatal szerelem című slágere, vagy Kiki Éretlenek című dala. Érdemes azokat is újra és újra meghallgatni! ;)