5 megmosolyogtató jelenetsor a Szomszédok című sorozatból

Húsz éve ért véget az egyik legnépszerűbb magyar sorozat, a tizenkét éven át futó Szomszédok, sőt, nemrég felröppent a hír, hogy folytatást szeretne a rendező egyik volt munkatársa, Bujtás János. A kerek évforduló alkalmából összegyűjtöttük legkedvesebb szereplőink emlékezetes jeleneteit.

Janka néni, a drága

Az állandóan gúnyolódó, már-már rosszindulatú Janka néni szerepét Pásztor Erzsi játszotta. A komikusan ábrázolt idős hölgy úgy gondolta, az ital mindenre megoldás, ezért gyakran a legfontosabb dolgokat egy pohár konyak vagy bor kortyolgatása közben beszélte meg a családtagokkal. Ebben a jelenetben még arra is figyelt, hogy nehogy kárba vesszen a drága ital. Az biztos, hogy nagyon kedveltük az egyébként sokszor megmosolyogtató szereplőt.

Etus esete az internettel

A kultikus sorozat egyik nagy megmondóját, az egyedül élő, szimpatikus és erkölcsös keramikus művészt Csűrös Karola alakította. Bár férje halála után több kérő is feltűnt az életében – leginkább Virágh Doktor ostromolta – sosem kelt el újra. Tájékozottságának és műveltségének köszönhetően mindig tudta, hogy minek örül a legjobban egy fiatal a születésnapján.

Vágási Feri és a Microsoft 95 program

Ha már internet, a sorozat egyik legtöbbet megnézett jelenetében Nemcsák Károlyt láthatjuk, aki az esti órákban szeretné befejezni a plusz munkát, de az otthoni számítógépe sajnos túl lassú. Minden vágya egy Windows Microsoft 95 programot venni tízezer forintért. Még szerencse, hogy feleségének, Juditnak megesik rajta a szíve. Hát igen, hol voltak még akkor a közösségi oldalak?

Taki bácsi a Ladával

A sorozat ismert taxisofőrjét a csodálatos Zenthe Ferenc alakította. Először magántaxisként fuvarozta az utasokat a városban, majd később csatlakozott több taxitársasághoz is. Annak ellenére, hogy piros Ladájával sokszor meggyűlt a baja – egyik reggel az is feltűnt neki, hogy máshol áll az autó, mint ahová este leparkolt, sőt többször lelopták a kerekeket is róla – szenvedélyesen szerette a munkáját és imádott száguldani.

Lenke néni, a jószívű

A bolti eladóként dolgozó Lenke néni a gazdagréti lakótelepen élt Taki bácsival és unokájukkal, Almával. A teleregény bölcs és becsületes szereplőjét Komlós Juci formálta meg. A következő jelenet mindent elmond a szeretni való Lenke néniről, aki magára vállalja azt is, amit nem „követett el”.

Nyitókép: Pinterest