Híres forgatási helyszínek a legemlékezetesebb karácsonyi filmekből

Mi már alig várjuk, hogy egy forró itallal bekuckózzunk, és századjára is megnézzük kedvenc ünnepi filmjeinket. Olyannyira rajongunk a karácsonyi sztorikért, hogy összeállításunk erejéig képzeletben el is repültünk az eredeti forgatási helyszínekre. Volt, ahol nem is kellett olyan messzire mennünk.

Az élet csodaszép (1946)

karácsonyi film

Frank Capra 1946-os klasszikusa nélkül nincs karácsony! A New York állambeli Seneca Falls inspirálta a történet helyszínét, Bedford Falls-t. Seneca Fallsban a film bemutatása óta minden év decemberében megrendezik Az élet csodaszép nevű fesztivált, 2009-ben pedig megnyitották a Hotel Clarence-t, amit a film főszereplőjének, George Baileynek a filmbéli őrangyaláról neveztek el. Egy évvel később múzeumot is nyitottak a mozi tiszteletére, az ünnepélyes megnyitón a szalagot az a Karolyn Grimes vágta át, aki a filmben Zuzut, Bailey egyik kislányát játszotta. Az biztos, hogy egyszer személyesen is ellátogatnánk ebbe a varázslatos kisvárosba.

karácsonyi film

Mi a manó (2003)

karácsonyi film

A történetben Buddy, az Északi-sarkon, a Mikulás főmanójának felügyelete alatt nevelkedik, de egy nap rájön, hogy nem ő az eredeti apja, így felkerekedik, hogy megkeresse a valódi szüleit. New Yorkba utazik, hogy felkutassa a város legnagyobb karácsonyfáját, ami a Rockefeller Centernél található. A faállítást minden évben hatalmas parádé övezi, a fa 17 méter széles és 30 méter magas, ami egy 10 emeletes panelház magasságával ér fel. Alig tudjuk elképzelni, milyen lehet alatta állni.

karácsonyi film

Bridget Jones naplója (2001)

karácsonyi film

Bridget karácsonya sokkal valóságosabb, mint egy fényfüzérekkel, közös családi vacsorával tarkított romantikus szerelmi történet. Az első részben megtudjuk, hogyan zajlik a szingli rokonságának ünnepi összejövetele, a csúnyapulcsis buli, és végigkísérhetjük Bridget, Mark Darcy és Daniel Clever szerelmi háromszögének történetét. Az egyik jelenetben Daniel fergeteges miniszabira viszi Bridgetet, mégpedig az exkluzív Stoke Parkhoz, ami több, mint 900 éves történelemmel büszkélkedik, ráadásul több James Bond-film helyszínéül is szolgált korábban. Mi is szívesen ellátogatnánk ide, mondjuk a karácsonyi szünetben.

karácsonyi film

Igazából szerelem (2003)

karácsonyi film

A 2003-ban bemutatott brit-amerikai-francia romantikus, több szálon futó film sztoriját nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni. A karácsony idején játszódó mozi egyik jelenetében a Selfridgesben találjuk magunkat, ahol a Mr. Beanként világhírűvé vált Rowan Atkinson az egyik ékszerüzlet pultja mögött egy minden értelemben maximalista eladót játszik. Ez a varázslatos hely minden évben várja a látogatókat Londonban.

karácsonyi film

Fehér karácsony (1954)

karácsonyi film

Az 1954-ben bemutatott zenés-romantikus film után egyszerre mindenki fel akarta kutatni a meseszép, hófödte Pine Tree-t. Nem kell elkeseredni attól, hogy a helyszín fiktív, hiszen az egészet a gyönyörű és nagyon is valóságos Vermont inspirálta, ahová bármikor ellátogathatunk, ha úgy akarjuk.

karácsonyi film

Holiday (2006)

A magánéletében boldogtalan Amanda és Iris, miután vadidegenekként, virtuálisan elsírják egymásnak szerelmi bánatukat, úgy döntenek, hogy egy időre lakást cserélnek. Így kerül a vagány, Los Angeles-i lány a London környéki csendes kisvárosba, Surrey-be. Az otthona egy imádnivaló kis kunyhó, ahonnan bár először menekül, végül mégis megbarátkozik vele és a környékkel. Nem is csodáljuk! :)

Állítsátok meg Terézanyut! (2004)

karácsonyi helyszín

Az Állítsátok meg Terézanyut! nem kifejezetten karácsonyi film, ezért kakukktojásnak számít, de nem véletlenül van itt a helye. A filmben az egyik legjobb jelent szerintünk, amikor a főszereplő Kata (Hámori Gabriella) karácsonykor a barátnőivel a Városligeti Műjégpályára látogat. Itt ismerkedik meg a sármos Dáviddal (Csányi Sándor), akivel lélegzetelállító jégtáncba kezdenek. Karácsony tájékán nekünk is kötelező program ellátogatni a varázslatos hangulatú helyre.

karácsonyi helyszín

(cntraveler.com, Pinterest, IMDb)