Piszkafa, naplóégetés, függönyből varrt ruha… Sophia Loren élete nyolc pontban

A filmtörténet egyik legfényesebb csillaga Sophia Loren, aki amellett, hogy kitűnő színésznő, gondoskodó anya és feleség, illetve gyakorlott háziasszony is. A szegénységből emelkedett fel a csillagok közé, élettörténete jó példája a kitartásnak és a hitnek. A színésznő ma ünnepli születésnapját.

Sokat csúfolták gyerekként a kinézete miatt

Ma már talán nehezen tudjuk elképzelni, hogy a gyönyörű Sophia Loren beteges kislány volt, társai pedig soványsága miatt állítólag „piszkafának” csúfolták.

Minden évben elégeti a naplóját

A színésznő rendszeresen naplót vezet, de minden év végén elégeti az aktuális füzetkét – vallotta be az ABC tévécsatorna egy interjújában. Az ok egyszerű: így teljesen meg tudja őrizni a titkait magának.

Nemet mondott Cary Grantnek

A Büszkeség és szenvedély forgatásain ismerkedett meg vele, és hamar mély kapcsolat alakult ki közöttük. Az 52 éves Cary Grant meg is kérte az akkor 22 éves Sophia kezét, a színésznő azonban visszautasította a sármőrt, mert valójában Carlo Pontiba volt szerelmes.

Nehéz gyermekkora volt

Apja elhagyta a családot, amikor az anyja még állapotos volt Sophiával, aztán egy kis időre mégis visszatért hozzájuk. Nagy szegénységben éltek a háború idején.

Két gyermekét is elvesztette

Sophia hatalmas sikereket aratott színésznőként, ám a gyermek iránti vágya sokáig beteljesületlen maradt. Kétszer is elvetélt, harmadik terhessége idején pedig hónapokig ki sem kelt az ágyból, hogy a magzat megmaradjon.

A tökéletes nő

Sophia Loren a modern nő valódi megtestesítője. Nemcsak a szakmájában sikeres, hanem rendkívül családcentrikus is. Az egykori szexszimbólumot a tökéletes anya, háziasszony és feleség egyik mintájának tartják hazájában, Olaszországban.

Magyar menye van

Elsőszülött fia, Carlo Bécsben ismerkedett meg a hegedűművész Mészáros Andreával, akivel Budapesten, a Bazilikában keltek egybe.

Anyja függönyből varrt ruhájában ment szépségversenyre

Sophia gyönyörű nővé cseperedett, édesanyja pedig nagy potenciált látott szépségében, így eltervezte, elindítja a siker útján. Benevezte egy szépségversenyre, amire állítólag függönyből varrt neki ruhát. A dolog remekül sült el: Sophia második helyezést ért el, és nyert egy jegyet Rómába, ami megpecsételte a sorsát.

Fotó: theredlist.com

(abcnews.go.com)