Már egy ideje rebesgetik, hogy filmet készítenek Freddy Mercuryról Bohemian Rhapsody címmel. A 24. hu most pedig arról is beszámolt, hogy a Queen-mozi amerikai premierjéig egészen jövő karácsonyig kell várni: december 25-én mutatják. Az örömhír kapcsán kevésbé ismert érdekességeket hoztunk nektek a zenekarról.

Freddie Mercury álruhában vitte Diana hercegnét bulizni

Még a nyolcvanas évek közepén történt a legendás eset. A két híresség, akik köztudottan jó barátságot ápoltak egymással, egy délután az angol komikus, Ken Everett házában iszogattak és beszélgettek, amikor az esti programjuk felől érdeklődve Diana kijelentette, hogy ő is velük tartana London egyik ikonikus meleg bárjába. Ahhoz, hogy senki ne ismerje fel, Ken Everett ruháiba öltöztetve férfinak maszkírozták. A terv sikerült is, senki sem volt tudatában annak, hogy a bárban éppen Anglia hercegnője sörözget. A történetet Cleo Rocos színésznő néhány évvel ezelőtt megjelent memoárjában fedte fel.

Így készült a Queen logója

Emlékeztek még a Queen logójára? A legendás oroszlános címert nem más, mint Freddie Mercury tervezte, aki grafikát tanult az Ealing Művészeti Egyetemen.

Egyik legnagyobb slágerüket Michael Jackson rábeszélésére jelentették meg

Még a basszusgitáros, John Deacon készítette a dalt, amit a Queen eredetileg nem akart kiadni. Ám Michael Jackson, hallva az Another One Bites The Dust című számot, rábeszélte őket, hogy mégse hagyják veszni. Jól tették, hogy hallgattak rá, hiszen a szám végül az egyik legsikeresebb daluk lett, több mint 7 millió példányban adták el.

A gitáros Brain May ikonikus hangszerét még tinédzserként készítette

Brian May egy egészen elképesztő figura: nemcsak a világ egyik legjobb gitárosa, hanem az asztrofizika doktora is, aki a Queennel való fellépéseik szünetében tudományos munkákat publikált társszerzőként. Emellett a koncerteken használt gitárját még tinédzserként építette meg azzal a céllal, hogy a hangszer örökké tartson.

Készülő Queen-album egy lámával a stúdióban

Michael Jackson és Freddie Mercury szakmailag nagyon közel álltak egymáshoz, ám a pop királyának infantilis viselkedése gyakran megnehezítette a Queen frontemberének helyzetét. Emlékezetes alkalom volt, amikor három demón munkálkodtak éppen Jackson stúdiójában, aki úgy gondolta, remek ötlet a lámáját is magával hoznia. Néhány nap múlva Freddie Mercury állítólag őrjöngve hívta a menedzserét, hogy menekítse ki onnan, mert így nem tud dolgozni.

Freddie Mercury imádta a macskákat

Az énekes nagy állatbarát volt, otthona hemzsegett a macskáktól – volt, hogy egyszerre tíz cicát tartott. Olyannyira szerette őket, hogy amikor turnéztak a zenekarral, rendszeresen felhívta az otthonát, hogy „beszélhessen” a macskáival, sőt, Delilah nevű cicájának még egy dalt is szentelt.

Mi is a helyzet azzal a biciklivel?

A Bicycle Race című dal a biciklizés örömét és szabadságát foglalja magában, ám Brian May gitáros elárulta, hogy Freddie Mercury szerzeménye cseppet sem önéletrajzi ihletésű – hiába az átszellemült előadásmód. Ő ugyanis a valóságban nem rajongott a tekerésért, a Rolls Royce-okért viszont annál inkább.

Így született a Crazy Little Thing Called Love című szám

A zenekar Münchenbe érkezésekor Freddie Mercury rögtön a zuhanyt célozta meg szállodai szobájában, hogy lemossa magáról az út porát, ekkor jutott eszébe a dallam. Rögtön hívta az asszisztensét, hogy szerezzen neki egy akusztikus gitárt, ő pedig egy törölközőt maga köré tekerve kezdte lejegyezni a hangokat. Mindez öt percébe telt.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest

(rollingstone.com, huffingtonpost.com, ibtimes.co.uk)