6+1 ok, ami miatt Tom Hanks az egyik legszerethetőbb hollywoodi sztár

Nemcsak zseniális színész és hűséges férj, hanem egy rendkívüli ember is. Ez azonban csak néhány ok a sok közül, amiért egy egész világ rajong Tom Hanksért. 61. születésnapja alkalmából eláruljuk, mi teszi még őt az egyik legszimpatikusabb hírességé (szerintünk).

Hihetetlenül közvetlen

Kevés az olyan híresség, aki Tom Hankshez hasonlóan, nyíltan és közvetlenül bánik a rajongóival. Bármikor is fusson vele össze az ember az utcán, garantáltan kapható lesz egy közös fényképre – pláne akkor, ha éppen esküvői fotózásunk van. :)

Segítőkész

Két éve hatalmas szenzáció kerekedett abból, amikor a színész a Twitterén osztotta meg a hírt, hogy megtalálta egy egyetemista lány elveszett okiratát. Természetesen a belépőkártya vissza is jutott Laurenhez, aki nagyon szerencsésnek érezte magát, hiszen egy igazi hős segített rajta. De az is említésre méltó eset, amikor 2004-ben a színész a Fehér Házat járva észrevette, hogy az újságíróknak fenntartott szobában nincs kávéfőző, és küldetett egyet. Miután jó néhány év múlva visszatért, a régit kicserélte egy újabb modellre.

Különös dolgot gyűjt

Szinte minden hollywoodi színésznek megvan a maga szenvedélye, Tom Hanks például rajong az antikvitásokért, legfőképp az írógépekért. Már több száz darabot számláló gyűjteménye van, ami folyamatosan tovább bővül. Gazdag készletéről pedig nemrég egy dokumentumfilmet is forgattak, aminek éppen tegnap jelent meg az előzetese.

Rajong a feleségéért

Huszonkilenc éve tart már Tom Hanks és Rita Wilson házassága, ami kis híján nem is történt meg, a színész ugyanis nemrég bevallotta, hogy annak idején nagyon félt megszólítani a gyönyörű nőt. Szerencsére végül mégis összeszedte a bátorságát. A kapcsolatuk túlélte a legnagyobb nehézségeket is, így azt, amikor Ritát mellrákkal diagnosztizálták. Irigylésre méltó pár!

Kitűnően műveli a slam poetryt

Annak idején Jimmy Fallon műsorában bizonyította be, hogy a rímekkel sem áll hadilábon. Így, ha valamilyen oknál fogva szakmát kellene váltania, egy biztos kereseti forrása már lenne…

Nagyon elkötelezett a szakmája iránt

Tom Hanks semmit sem csinál félgőzzel, minden szerepért teljes – nemcsak belső, hanem külső – átalakuláson megy keresztül. Gondoljunk csak az AIDS-es beteg szerepére a Philadelphiában vagy a hajótöröttére a Számkivetettben. Elemi erejű alakításait mindenkinek látnia kell.

Remek humora van

Vitathatatlan, hogy Tom Hanks nagy mókamester. Megviccelte már önkívületben lévő, részeg rajongóját, aki nem is emlékezett rá, hogy összefutott volna a sztárral. Egy sajtótájékoztatón heccből, a kamerák és az újságírók szeme láttára „elemelt” egy iPadet, de olyan is előfordult, hogy a frissen nyert Emmy-díjával egy autót díszített ki.

Összeállította: F.R.

Fotó: Pinterest