A 20. század egyik szexszimbóluma volt, Gina Lollobrigida a vászonra termett. Mindig is több volt azonban egy csinos arcnál, tehetsége ugyanis a legnagyobb csillagok közé emelte. A színésznő születésének évfordulója alkalmából elevenítjük fel élete fontosabb állomásait.

Festészetet és szobrászatot tanult

Egy gyönyörű hegyi faluban töltötte a gyerekkorát, Rómában pedig festészetet és szobrászatot tanult a Képzőművészeti Akadémián, mielőtt színésznő lett volna.

Szépségével megbabonázta az embereket

Luigia Lollobrigida legendás szépsége már egészen fiatalon megmutatkozott. Ez késztette megállásra Mario Costa filmrendezőt is, aki az utcán fordult meg a lány után – így került 19 évesen a film világába.

Sophia Lorennel nagy riválisok voltak

Bár sosem nyilatkoztak egymásról rosszat, a bulvárlapok mégis sokat cikkeztek rivalizálásukról. Az igazságot ma sem tudni teljes egészében, az viszont árulkodó volt, hogy nem szerepeltek egy alkotásban sem együtt és a találkozást is kerülték egymással.

Nem csak szép volt

Annak ellenére, hogy a legtöbb filmszerepet szépsége miatt kapta, Gina Lollobrigida nagyon tehetséges is volt, jellemábrázolásait a mai napig tanítani lehetne.

A legjobb a makaróni óta…

Hatalmas európai sikereket aratott, ám Hollywoodban sosem vált igazi sztárrá – még annak ellenére sem, hogy úgy reklámozták őt, mint a legjobb, ami a makaróni óta Olaszországból érkezett.

Mindenki Esmeraldája

Egyik meghatározó szerepe volt a Victor Hugo regénye alapján készült A párizsi Notre Dame című film, melyben a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát játszotta.

Visszavonulása után a fotózásnak élt

A hetvenes évektől egyre kevesebbet szerepelt a vásznon, visszavonulását követően pedig a fényképészetnek élt, illetve szobrászkodott.

Ma is ostromolják a férfiak

Korának szexszimbólumát a férfiak ma is erőteljesen ostromolják – de már korántsem szépsége, hanem vagyona miatt. Éppen ezért, hogy megvédje anyját, a fia megpróbálta gyámság alá helyeztetni.

Aktívan jótékonykodik

Fontos számára, hogy a közösséget, amelyben él, megajándékozza. Nemrég ékszerei egy részét bocsátotta árverésre, hogy a befolyt összeggel az őssejtkutatást támogassa.

Összeállította: F.R.

Fotó: theredlist.com

(MTI, Wikipédia)