A cukiság napjainkban virágkorát éli, az aranyos figurák és állatok pedig komoly rajongótáborukkal a közösségi oldalak sztárjai lettek. Még ha elsőre bugyutának is tűnik az irántuk való rajongás, a tudomány mást mond: az aranyos képek nézegetése ugyanis serkenti a koncentrációs képességet és a részletekre való odafigyelést.

Fokozza a koncentrációs készséget és elősegíti az apró részletekre való odafigyelést, ha cuki kisállatokról készült képeket nézegetünk – legalábbis erre mutatott rá a Hiroshima-i Egyetem kutatása. A magyarázat egyszerű: az emberben zsigerileg kódolva van, hogy odafigyeljen, gondoskodjon a csemetékről. A róluk készült fotók lapozgatása – legyen szó akár gyerekekről, akár állatkölykökről – éppen ezért jó hatással van a kisebb részfolyamatokat tartalmazó munkák elvégzésére. Arról nem is beszélve, hogy felpezsdít és jókedvre derít. Ennek örömére jöjjön hát egy vidám összeállítás az Instagram legaranyosabb szereplőivel.

Norm, az utazó kutyus

Norm egy igazi világutazó, aki mindenhová elkíséri gazdáját. Emellett szabadidejében szívesen áll modellt a kamerának – a maga hetyke lazaságával.

May the 4th be with you #starwarsday

Jeremy Veach (@jeremyveach) által megosztott bejegyzés,

Hello Kitty

A popkultúra egyik legismertebb macskafigurája, aki 1975-ös első megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend. Nemcsak mesékben és használati tárgyakon tűnik fel, hanem rengeteg ember viseli büszkén a ruhadarabjain is a japán Simizu Júko által megalkotott macskafejet.

Do you love to #golf? Hope you hit a hole-in-one today! #HelloKitty

Hello Kitty (@hellokitty) által megosztott bejegyzés,

Nala, a cica

Hatalmas, csodálkozó szemeivel kevés aranyosabb cica van a közösségi oldalakon, mint Nala. A hatéves, örökbefogadott macska mindennapjait ma már több mint 3 millióan követik nyomon.

Does anybody want a hug?😆❤️ www.nalacat.com

nala_cat™ (@nala_cat) által megosztott bejegyzés,

Mickey egér

Walt Disney első és leghíresebb mesefigurája Mickey egér, akinek elsőként a Mortimer nevet adta, és akinek a fizimiskája az évtizedek során rengeteget változott – ám még mindig töretlen népszerűségnek örvend.

The song for this photo? Definitely Mickey’s Mix Track 24! (🎶: Spotify soundtrack in bio.)

Mickey Mouse (@mickeymouse) által megosztott bejegyzés,

Pokémon

Ugye, emlékeztek még a népszerű rajzfilm-sorozatra, a Pokémonra, aminek egyik főszereplője a sárga Pikachu volt? Nos, a mesefigurák még mindig lázban tartják a rajongókat, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a több mint egymillió követő, aki az Instagram-oldalukat látogatja.

A little rain won’t stop #Pikachu from exploring with you! #Pokemon #PokemonCenter

Pokémon (@pokemon) által megosztott bejegyzés,

Marutaro

A bolyhos kutyus az Instagram nagy sztárja a maga 2,6 millió követőjével, akiknek időről időre rabul ejti a szívüket.

Totoro

A közkedvelt japán animációs rajzfilm, a Totoro – A varázserdő titka hihetetlenül aranyos karakterei iránt a felnőttek is rajonganak. Így ti se lepődjetek meg, ha egy ismerősötök szobájába belépve egy, a mese ihlette plüssállattal találkoztok.

#totoro credit to @lichipan

ⓣⓞⓣⓞⓡⓞ (@totoro_ghibli) által megosztott bejegyzés,

Marnie, a kutyus

A 15 éves Shi Tzu egy különös születési rendellenességgel jött világra, aminek következtében nem tudja behúzni a nyelvét. A mókás kiskutya emiatt sokáig senkinek sem kellett, ám 11 éves korára szerető gazdára talált, aki kihozta az állatmenhelyről és azóta valódi Instagram-sztárt csinált belőle.

Look I’m a flowery princess

Marnie The Dog (@marniethedog) által megosztott bejegyzés,

Múminok

Gyerekkorunk nagy kedvencei a kedves és mókás Múminok, akiknek kalandjait nagy örömmel követtük végig. A különleges trollokat, amik a skandináv mitológiából eredeztethetőek, Tove Jansson író, illusztrátor alkotta újjá.

Happy #Friday 💕 #Moomin #love

Moomin (@moominofficial) által megosztott bejegyzés,

Minyonok

A nagysikerű Gru-filmek előzményeként jelent meg két éve az animációs film, ami a gonoszok hűséges csatlósairól, az édes Minyonokról szól. Mi imádtuk!

When the beat drops. #Minions

Minions (@minionnation) által megosztott bejegyzés,

Hogyan söpört végig a cukiságcunami a világon, és mi lapulhat meg valójában a mögött, ha valaki lelkesen rajong ezekért az édes dolgokért? Többek közt ezeket a kérdéseket boncolgatjuk a Nők Lapja Psziché legfrissebb, 2017/04. számában! Keressétek a magazint az újságárusoknál!

Összeállította: F.R.

Fotó: Instagram