A munka végigkíséri az életünket. A szerencsésebbeknek olyan jut, ami szeretettel tudnak csinálni, míg másoknak jócskán meg kell harcolniuk azért, hogy minden nap örömüket leljék benne. Ma a munkát ünnepeljük, ebből az alkalomból pedig igazán találó idézetekkel készültünk.

A munka arra kényszerít, hogy elfogadd, magadévá tedd a világot. Aki szánt, kövekbe ütközik, esőtől retteg, vagy esőt kíván, és ezáltal benne él a világban, tágul és világosodik. Minden egyes lépte visszhangot kelt.
Antoine de Saint-Exupéry

Semmit sem szabad felületesen csinálni. Ha nem fektetsz energiát a munkádba – bármi legyen is – , örömöt sem ad.
Koncz Zsuzsa

Az életbe nem lehet időnként kirándulni -, minden és mindenki egész embert kér, az élet is, a munka is.
Márai Sándor

Ha minden dolgot minden időben minden embernek megteszek, akkor én magam végül sehol nem leszek.
Michael J. Fox

 

A végtelen sok munka nehezen megkülönböztethető a semmi munkától. Egy-egy nap lehet ilyen, lényegében élvezkedős, de aztán valahogy másképp kell a napi élvezetadaghoz jutni.
Esterházy Péter

A tökéletességre való törekvés tragikus időpocsékolás, mivel nincs semmi, ami a bírálatokon felül állna. Nem számít, hány órát ölsz bele abba, hogy valami hibátlant hozz létre, valaki tuti talál benne valami kivetnivalót.
Elizabeth M. Gilbert

Az a fontos, hogy a munkáját kifogástalanul végezze az ember. Ha valaki igazán jó munkaerő, válogathat a helyekben. És minden helyen más-más életmódot tapasztal.
Agatha Christie

A kemény munka a legjobb tanítómester.
Joanne Kathleen Rowling

A dolog nem medve, nem szökik el az erdőbe.
Anton Pavlovics Csehov

Összeállította: F.R.

Fotó: Wikipedia, Pinterest, Archív/Emmer László, Archív/Getty Images