5+1 megható esküvői történet, ami bejárta a világot

Kimondani az igent a szerelmünknek az egyik legfontosabb pillanat – nem csoda, ha különlegesnek szeretnénk azt. Összeállításunk szereplőinek élete úgy alakult, hogy a házassági esküjük még nagyobb hangsúlyt kapott, hiszen történeteik bejárták az internetet, hogy erőt és inspirációt adjanak másoknak.

Kis tanítványai kísérték az oltárhoz a fiatal tanárt

special-ed-teacher-wedding-kinsey-french-lang-thomas-1-57ef8b037aa16__700

A speciális nevelési igényű gyerekeket oktató Kinsey valódi hivatásként tekint a munkájára, a tanítványai pedig mintha a családtagjai lennének. Így már nem is olyan meglepő, hogy élete egyik legkülönlegesebb napját sem tudta elképzelni nélkülük. Mivel a kezét is Down-szindrómás diákjai előtt kérték meg, egyértelmű volt számára, hogy az esküvőre is meghívja őket, és különleges szerepet bíz rájuk: a növendékek virághordozókként kísérték őt az oltárig. Meghatóbb gesztust el sem tudunk képzelni.

89 éves nagymama koszorúslányként

grandma-bridesmaid-89-years-old-nana-betty-5

Christie Quinn nagyon közel áll a nagymamájához, így az esküvője szervezésekor nem volt kérdés számára, hogy Nana Bettyre is hangsúlyos feladatot bíz. Koszorúslánynak kérte fel 89 éves mamáját, aki a kezdeti meglepettséget követően örömmel teljesítette a megtisztelő feladatot, sőt! Nagyon is élvezte, hogy unokája barátnői mellett ő is oltárhoz kísérheti Christie-t. Nana Betty a lelke volt a ceremóniának, végigmulatta az estét. Nem csoda, hogy a menyasszonyról és a nagyanyjáról készült, szívet melengető képek bejárták az internetet.

Még utoljára a szeretett gazda mellett

15-year-old-dying-dog-wedding-charlie-kelly-oconnell-4

Kelly és Charlie története a „meglátni és megszeretni” tipikus esete – azzal a különbséggel, hogy Charlie egy fekete labrador, akit a lány azon az állatmenhelyen ismert meg, ahol dolgozott. Rögtön befogadta a szeretetéhes négylábút, nem sokra rá pedig háromtagúra bővült a családjuk, hiszen Kelly megismerte szerelmét, Jamest. A fiatalok tavaly szeptemberben házasodtak össze, egy évvel azután, hogy Charlie-nál agytumort diagnosztizáltak. A hűséges kutya gazdája életének legfontosabb eseményén még ott tudott lenni, sőt az oltárhoz is elkísérte Kellyt. Charlie az esküvő után nem sokkal sajnos elpusztult.

Újraélt emlékek

second-wedding-wife-lost-memory-jeremy-justice-stamper-4

Justice és Jeremy szerelme korántsem mondható szokványosnak. Nemcsak azért, mert kiállta az idő próbáját – a fiatalok ugyanis 10 évesen, egy vasárnapi iskolában ismerkedtek meg –, hanem azért, mert a rájuk mért eddigi legnagyobb megpróbáltatást is túlélte. Kevesebb, mint egy hónappal az esküvőjük után ugyanis Justice súlyos autóbalesetet szenvedett, amibe kis híján bele is halt. A lánynak részleges emlékezetkiesése lett, semmit sem tudott felidézni a baleset előtti hetekből, beleértve az esküvőjét sem. Jeremy ezért mindent megtett, hogy felesége újra átélhesse a gyönyörű napot: a férfi megszervezte az esküvőjüket, amit a pár egyéves házassági évfordulóján tartottak.

Az együttérzés jeleként leborotváltatta a haját az esküvőjén

bride-shaves-hair-cancer-terminally-ill-husband-craig-joan-lyons-15

Craig és Joan 14 éves koruk óta, több mint 30 éve ismerik már egymást, de míg a férfi számára az első pillanattól egyértelmű volt, hogy szerelmes a nőbe, Joannak több idő kellett ahhoz, hogy felismerje a benne lakozó érzéseket. A pár tavaly házasodott össze, az esküvőt azonban a tervezettnél előbbre kellett hozni Craig előrehaladott hasnyálmirigy daganata miatt. A várva várt napot még felejthetetlenebbé tette Joan gesztusa, aki szolidaritásból leborotváltatta a haját a násznép előtt. A tincseket pedig egy olyan alapítványnak adományozta, amely rákban szenvedő gyerekek számára gyárt parókákat.

Esküvő 86 évesen, a saját maga által tervezett ruhában

86-year-old-self-designed-wedding-dress-millie-taylor-morrison-5

Millie Taylor-Morrison története rabul ejtett minket annak idején, ezért mi is beszámoltunk arról, hogy 86 évesen a saját tervezésű, gyönyörű ruhájában állt újra oltár elé. A nő 41 évig volt férjnél korábban, ám szerelme súlyos betegség után elhunyt. 25 évvel a szomorú veszteséget követően azonban újra rátalált a boldogság a 86 éves Harold mellett, akivel 6 évtizednyi barátságot követően, a férfi súlyos betegsége alatt alakult ki a szerelmük. Nana Millie ezzel az újrakezdés nagy szimbóluma lett számunkra.

Szeretnétek többet megtudni a házasságról? Akkor keressétek a Nők Lapja Psziché legújabb, 2017/02. számát, amiben minden fontos dolgot górcső alá veszünk a témában!

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, boredpanda.com, huffingtonpost.com