Híres írók, költők tollából hoztunk néhány megható gondolatot a karácsonyról, melyek akár ünnepi üdvözletek is lehetnek ajándékkísérőkön, elektronikus képeslapokon.

Agatha Christie

„Szép régi szokás a karácsony (…). Erősíti a családi együvé tartozás értékét.”

Márai Sándor

„Karácsonykor az ember mindig hisz egy kissé a csodában, nemcsak te és én, hanem az egész világ, az emberiség, amint mondják, hiszen ezért van az ünnep, mert nem lehet a csoda nélkül élni.”

Al Ghaoui Hesna

„Ezt teszi a karácsonyfa. Furcsa kis érzelemkapukat nyit meg az emberben.”

Nora Roberts

„Amikor az embernek igazi karácsonyfa áll az otthonában, alatta az ajándékokkal, semmi se tűnik túl szomorúnak vagy túl keménynek. Valahogy azt sugallja, hogy a világban mindig marad fény és remény. Szerencsés, akinek van valakije, akivel megoszthatja ezt az élményt.”

Bob Hope

„Mikor felidézzük a régi karácsonyokat, rájövünk, hogy kis apróságok – nem a nagy csodák – adják a legbensőségesebb boldogságot.”

Stephen King

„Csak kevés holmi van, ami hű marad az emberhez. Talán néhány könyv, egy szerencsepénz vagy egy folyton gyarapodó bélyeggyűjtemény. És a szülői ház karácsonyfadíszei.”

Paulo Coelho

„A szeretet nem szokás, elkötelezettség vagy hála. A szeretet nem az, amit a romantikus dalok mondanak róla. A szeretet van. Nincs definíciója. Szeress, és ne kérdezz sokat. Csak szeress.”

Edna Ferber

„A karácsony nemcsak egy ünnep. Egy érzés.”

Larry Wilde

„Soha ne aggódj a karácsonyfád mérete miatt! A gyermekeid szemében legalább 10 méteresnek tűnnek.”

Fotó: Thinkstock