Ötletes sálkötési technikák lépésről lépésre

Télen a változatos öltözködés általában kimerül a kiegészítők – sapkák, kesztyűk és sálak – cserélgetésében, kivéve, ha leleményesen elsajátítunk több tucat sálkötési technikát. Készen álltok a tanulásra?

Didergés ellen

Az idei sáldivat egyértelműen az úgynevezett blanket kendőknek kedvez – ezek azok a nagy, puha nyakbavalók, amelyekből első ránézésre három átlagos sál is kijönne. Akik viszont fázósak, azok kifejezetten értékelik, hogy több méternyi anyagot tekerhetnek magukra, első videónk így nekik szól, melyből megismerhetitek, hogyan lehet ugyanazt az egy darabot tízféleképpen a nyakra és vállra tekerni. Gyakorlatilag egyetlen kiegészítő által egy egészen új ruhadarabbal gazdagíthatjátok a szekrényeteket.

Laza megoldások

A másik végletnek azok a vékony sálak és kendők számítanak, amelyek éppen csak fednek, nem mindenki szereti ugyanis, ha fojtogató rétegek kerülnek a nyakába. Ha ti is így vagytok vele, akkor az alábbi technikák között érdemes nézelődni, ezek között ugyanis rengeteg lazább verzió található, kifejezetten az érzékeny nyakúakra gondolva.

Kötött kedvencek

A kötött sálak nem pusztán divatosak, de jó melegek is, bár a leckét általában feladja, hogyan lehet a 1,5 méter hosszú sálfüzért úgy a kabát alá rejteni, hogy ne lógjon ki alul, és ne is tekeredjen ránk olyan szorosan, mint múmiára a géz. Szerencsére ehhez kapcsolódóan is találtunk egy videót kilenc különböző ötlettel, amelyeket azonnal teszteltünk is saját magunkon. Az egyik nagy kedvencünk a hetes számmal jelölt csavart megoldás lett. :)

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock