5 sorozatbeli és filmes kávézó, ahová mi is szívesen beülnénk egy csésze feketére

Ki ne kávézna szívesen olyan helyeken, amik ismert filmekben vagy sorozatokban tűntek fel? Most a Jóbarátokból ismert Central Perk mását nyitják meg a kávékedvelők előtt, méghozzá Szingapúrban, ebből az alkalomból pedig összeszedtük a legismertebb kávézókat a vászonról.

Jóbarátok

c525b004-4462-4ef1-ab92-fe6a6995f216

A sorozat központi helyszíne a Central Perk kávézó, ami a szereplők rendszeres találkozóhelyeként szolgál. Itt beszélik meg a legfontosabb dolgaikat, itt tesz szert Rachel a legrosszabb pincérnő címére, és számos remek szerzeménye mellett itt adja elő Phoebe az ikonikus Büdös macska című számot. Érdekesség, hogy a kávézóban található kávéfőzőt a forgatások alatt sosem használták, mert egy antik darab volt, ami nagyon hangosan működött.

Amélie csodálatos élete

Amelie-Cafe-Paris

A cselekmény szerint a főszereplő, Amélie Poulain egy kis montmartre-i kávézó pincérnője. A hely a lányhoz hasonlóan nagyon különleges, egy cirkuszi akrobata tartja fent, a törzsvendégei között pedig szintén rengeteg a furcsa szerzet.

Szex és New York

eating-sex-city

A történet szerint a lányok folyamatosan New York legismertebb bárjait járják, de van egy törzshelyük is, ahol rendszeresen találkoznak. Míg a „koktélok”, amiket a szereplők a sorozatban fogyasztottak, valójában különböző szörpök voltak, az ételeket minden alkalommal megették.

Harry és Sally

Whenharrymetsally141

A kilencvenes évek egyik legismertebb romantikus filmjének kultikus jelenetében a Meg Ryan által alakított Sally azt magyarázza Billy Crystal karakterének, Harrynek, hogyan lehet boldoggá tenni egy nőt. A néhány perces részt a manhattani Katz’s Delicatessen étteremben forgatták, az asztalnál pedig, ahol a főszereplők ültek azóta egy emléktábla található.

Szívek szállodája

GILMORE GIRLS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, nemsokára folytatódik mindannyiunk kedvenc sorozata, a Szívek szállodája, aminek már az első előzetese is megjelent. A sorozatban ezúttal is központi szerepet tölt majd be Luke kávézója, ahol a férfi és Lorelai szerelme is kibontakozott. Még szép, hogy beülnénk egy olyan helyre, ahol az egyik legismertebb, újságírónak készülő filmes karakter (Rory) rengeteg időt töltött! :)

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, onthesetofnewyork.com