10 alternatív közlekedési eszköz filmekből az európai autómentes nap alkalmából

Mit szólnátok, ha a megszokott közlekedési eszközök helyett légdeszkán, sárkányon vagy transzporterrel érnétek el a célotokig - olykor a kocsiknál sokkal környezetkímélőbb módon? A ma tartott európai autómentes nap kapcsán eljátszottunk a gondolattal, és képzeletben felpattantunk a legkülönlegesebb filmes járművekre.

Sárkány hátán, akárcsak a Trónok harcában

Az egyik leggyorsabb alternatíva a repülésre. Többen elférnek rajta, az élmény így bárkivel megosztható. Egyedül a fogyasztása problémás, ahhoz ugyanis, hogy működőképes legyen, akár utasait is megkóstolhatja.

Piros cipellővel Dorothy módra

Egy picit gyorsabb, mint sárkányon repülni, és talán biztonságosabb is, azonban sajnos ez esetben nem gyönyörködhetünk a felhők és a táj látványában.

Gyorsan, mint a Star Wars ikonikus űrhajója

Ki ne szeretett volna legalább egyszer bepattanni Han Solóék mellé az Ezeréves Sólyomba? Gyors, mint a gondolat, a vele való utazás pedig már csak az útitársak miatt is galaktikus – pardon, gigantikus – élmény lehet.

Légdeszkázzunk vissza a jövőbe

A film megjelenése idején emberek milliói szerettek volna a földtől elrugaszkodva közlekedni abszolút érthető módon.

A hoppanálás mesterei

Ingyenes és kényelmes utazási forma, amivel szinte bárhol fel lehet bukkanni a világban. Csupán néhány gond van vele: hoppanálás során megváltozik az ember alakja, a művelet jogosítvány megszerzéséhez kötött, ráadásul varázslat is kell hozzá…

Tökéletes transzporter

A teleportálás élményét többen már tinédzserkorban is átélhették egy-egy nagyobb buli után. Akik azonban még nem találkoztak a Star Trekből ismert transzporterrel, azoknak – az előbb említettekkel ellentétben – felejthetetlen élményben lehet(ne) részük.

Állati megoldás, ahogy Narniában

Hasonlóan maradandó élmény, mint a sárkánnyal való közlekedés, azzal a különbséggel, hogy ha kisebb méretű oroszlánt választunk, arról könnyen leérhet a lábunk.

Kezdjük az alapoknál!

Kétségkívül az egyik leginkább környezetkímélő megoldás, egyedül a gyorsaságával akadhatnak gondok – már abban az esetben, ha mi hajtanánk őket.  A kőkorszaki szakiknak láthatóan nem volt ezzel problémájuk.

Boszorkányos közlekedés

Teljesen új értelmet nyer vele a „Leugrunk valahová?” kérdés. Az Átkozott boszorkákban látott esernyős trükkel ugyanis szemmel láthatóan egy több méter magas háztetőről is épségben a földre érkezhetünk.

Legjobb barátunk, a lábbusz

Abszolút környezetbarát, bármikor közlekedhetünk vele, nem kerül pénzbe, nem fogyaszt sokat. Egyedül egy kényelmes cipőre van szükség ahhoz, hogy bárhová elvigyen. ;)

Szöveg: F.R.

Illusztráció: giphy.com, Pinterest