Legszívesebben ezeknek a sorozatoknak adnánk idén az Emmy-díjat

Ma tartják a 68. Emmy-gálát, ezért nem is volt kérdés, hogy összegyűjtjük azokat az alkotásokat, amiknek a legjobban várjuk a folytatását, illetve, amelyek szerintünk a legnagyobb eséllyel indulnak a díjért. Íme öt favorit!

Még júniusban hirdették ki az idei Emmy-jelölteket, azóta pedig mindenki az esélyesek névsorát latolgatja. Az eredményre már nem kell túl sokat várni – helyi idő szerint hajnalban kiderül, kik nyernek -, addig viszont fogadjátok szeretettel szerkesztőségünk szubjektív listáját azokkal a kedvencekkel, amiknek a legjobban várjuk a folytatását, és amik szerintünk a legnagyobb eséllyel indulnak a díjért.

Trónok harca (Game of Thrones)

game-of-thrones-daenerys

A legjobb drámai sorozatok között versenyzik, tavaly ugyanebben a kategóriában már elnyerte az Emmy-díjat. Nálunk is abszolút favoritnak számít: izgalmas, szövevényes történetével és különleges látványvilágával minden alkalommal a képernyő elé láncol. A George R.R. Martin regénysorozata alapján készült televíziós fantasy folytatása várhatóan jövő nyáron kerül képernyőkre. Mi már alig várjuk!

Downton Abbey

Downton Abbey, Season 5 MASTERPIECE on PBS Sundays, January 4 - March 1, 2015 at 9pm ET Episode 2 Rose hits on a strategy to get a radio in the house. Sarah tutors Daisy. An art historian arrives. Anna makes a difficult purchase. SHOWN: BRENDAN COYLE as John Bates, ELIZABETH McGOVERN as Cora, Countess of Grantham, PHYLLIS LOGAN as Mrs Hughes, HUGH BONNEVILLE as Robert, Earl of Grantham, JIM CARTER as Mr Carson, ROBERT JAMES-COLLIER as Thomas, MAGGIE SMITH as Violet, Dowager Countess of Grantham, JOANNE FROGGATT as Anna, LESLEY NICOL as Mrs Patmore, PENELOPE WILTON as Isobel Crawley and SOPHIE McSHERA as Daisy (C) Nick Briggs/Carnival Film & Television Limited 2014 for MASTERPIECE This image may be used only in the direct promotion of MASTERPIECE CLASSIC. No other rights are granted. All rights are reserved. Editorial use only. USE ON THIRD PARTY SITES SUCH AS FACEBOOK AND TWITTER IS NOT ALLOWED.

Szerelem,dráma, kaland és fanyar angol humor – kell ennél több egy generációkon átívelő családtörténethez? A Downton Abbey az elmúlt évek egyik legjobb drámai kosztümös sorozata, amiért még maga Erzsébet királynő is rajong. A történet az ötödik évaddal ér véget, amit a tengerentúlon és Angliában már levetítettek, de hazánkban még mindig játsszák a csatornák.

Modern család (Modern Family)

modern-family

A legjobb vígjátéksorozat díjáért kelt versenybe Amerika egyik legkedveltebb szituációs komédiája, ami három család történetét meséli el – akik nem mellesleg nagyon közeli rokonságban állnak egymással. Mindennapjaikat számos bonyodalom teszi izgalmassá, különbözőségük ellenére egy dolog azonban mindig összeköti őket, ez pedig a szeretet.

Sherlock

sherlock010709151280-1436879548823_large

Nagy esélyesnek tartják számon a tévéfilmek között a Benedict Cumberbach főszereplésével készült alkotást, ami ugyan sokadik a detektív életét feldolgozó filmek sorában, azonban minden eddiginél zajosabb sikereket arat. A Sherlock BAFTA- és többszörös Emmy-díjas alkotás. Kíváncsian várjuk, hogy idén is elvarázsolja-e az Emmy zsűrijét.

Gyökerek (Roots)

48819222.cached

Az egyik legismertebb minisorozat, ami az 1977-es Gyökerek című alkotás feldolgozása alapján  született. A története a rabszolgatartás korában játszódik, és egy jobb életre vágyó színes bőrű család generációkon átívelő küzdelmeit mutatja be. Izgalmas, magával ragadó alkotás.

Szöveg: F.R.

Fotó: techinsider.io, ew.com, tvseriesfinale.com, ign.com, thedailybeast.com