A budapesti Vidám Park jelenleg zárva tart, de szerencse, hogy Európában bőven van miből válogatni, ha önfeledt családi kikapcsolódásra vágyunk.

Rollercoaster

Vár a vízi paradicsom
GARDALAND ÉS AQUA PARADISE
(Castelnuovo del Garda, Olaszország)

Nyári melegben nincs is ennél jobb kikapcsolódás! A Garda-tónál nemcsak egy vidámpark található, hanem az Aqua Paradise is, így minden együtt van a felnőttek és a gyerekek szórakoztatására. Itt avatták fel 2011-ben Olaszország első szárnyas hullámvasútját, de felfedezhetünk elveszett kontinenseket, átélhetünk egy izgalmas kalóztámadást, és a fáraók eltűnt kincse után is nyomozhatunk. Itt van Európa legnagyobb 5D-s mozija, de még ennél is izgalmasabb attrakció a park föld alatti vízi világa, ahol természetes környezetbe telepített tengeri állatokkal ismerkedhetünk meg. Található itt akvárium, delfinshow, fókaiskola, és még egy csodálatos medúzamedence is. A park 2016-os, hihetetlenül vonzó attrakciója pedig mindenképp Panda mester kungfuiskolája.

Egérke hív
EURÓPA PARK
(Rust, Németország)

Németország legnagyobb élményparkját a világ egyik leglátogatottabb létesítményeként tartják számon, még ha egy szerény egérke is a park kabalafigurája. 1975-ben nyitotta meg kapuját, de igen gyorsan népszerűvé vált: hírnevéhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy a legjobb eszközgyártó cégek itt teszteltették új ötleteiket, és ezért a park mindig újabbnál újabb meglepetésekkel várta vendégeit. A leggazdagabb látnivalókat az úgynevezett Monorail EP-Express kínálja, amely végighalad a teljes parkon, bemutatva szinte egész Európát miniben. Olaszországtól kezdve Franciaországon át Izlandig utazhatunk rajta, megcsodálva az adott országra jellemző egyedi vonásoat. A legkisebbekre is gondoltak, hiszen vonatunk eljut Meseerdőbe is, miután a minél több izgalomra váró tinédzser gyerekeinket letettük a Kalandvilág nevű állomáson. Az ínyencek pedig alig várják, hogy Chocolandben leülhessenek abban a panorámaétteremben, ahol forró csokival várják a betérőket. A legromantikusabb neve a Poszeidón vízi hullámvasútnak van, de akit a modernebb dolgok hoznak lázba, ki ne hagyja az utat az Eurosatban, amely egy világűrhatást keltő gömbön át vezet.

A cikk folytatásában még több vidámpark kerül górcső alá. Ha kíváncsiak vagytok, lapozzátok fel a Nők Lapja Psziché 2016/4. számának 68. oldalát.

Szöveg: Balázs-Piri Krisztina

Fotó: Getty Images