Ha esküvőről van szó, még az átlagos emberekkel is egész könnyen elszalad a ló. Hát még azokkal, akik milliókat tudnak rászánni az eseményre!

szais-gurceijev Szaid Gutserijev és menyasszonya Kagyija Uzakhovsz idén március végén mondták ki a boldogító igent. Az 1 milliárd dollárt érő esküvőn nem a drágakövekkel díszített ruha, vagy a kilencemeletes torta vitte el pálmát, sőt, még csak nem is a Bentley-k, vagy a Rolls Royce-ok, melyek násznépet szállították, hanem a fellépők. Jennifer Lopez, Sting és Enrique Iglesias szórakoztatta egész éjszaka a vendégeket.

vanisha-mittal

60 millió dollárral Vanisha Mittal Amit Bhatia esküvője sem nevezhető csendes kis lagzinak. Már a meghívók sem voltak mindennapiak, hiszen a húsz oldalas köszöntőket ezüstdobozva csomagolva juttatták el a vendégeknek, a hangulatot pedig Kylie Minogue emelte tetőfokára. Az ötcsillagos párizsi szállás, és az ingyen repülőjegy a meghívottaknak ehhez képest már szinte csak apró figyelmességnek számítottak.

diana-és-charles-esküvő

A maga nemében Diana hercegnő és Károly herceg esküvője is nagyszabású eseménynek számított, hiszen összesen 3500 vendég volt hivatalos a menyegzőre, amely jócskán megkurtította a királyi költségvetést. A ceremónia 48 millió dollárba került, ami most is rengeteg pénz, de 1981-ben még nagyobb luxust jelentett.

katalin-és-vilmos-esküvő

Némileg lemaradva, de közel sem elaprózva követi Dianáékét Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvője a 34 milliós költségvetéssel, melyben még élő fáknak is jutott hely, nem beszélve az 1900 vendégről, akik közül 600 még az esküvői eszem-iszomra, további háromszáz pedig friss házasok „lagzijára” is meghívást kapott.

angelababy

Kína egyik sztárpárja, Angelababy és Huang Xiaoming 2015 októberének elején házasodott össze kétezer ember előtt, amiért 31 millió dollárt fizettek ki. Ebben egy egész hotel kibérlése, a dekoráció, a menyasszony Dior ruhakölteménye, sőt, még a torta is benne volt.

A Nők Lapja 2016/19. számában bővebben olvashattok az esküvőszervezés bonyodalmairól, egy másik cikkünkben pedig költségfaragó esküvői tippeket olvashattok.

Szöveg: D. A.

Fotó: Pinterest