Ha igazi kávérajongóként eddig még nem volt igazi törzshelyetek, akkor próbáljátok ki az ország legjobb kávézóit - talán közöttük lesz a befutó!

Stühmer Kávéház

A kaposvári Stühmer Kávéház meghatározó címet tudhat magáénak: 2011-ben bekerültek az ország legjobb tíz kávézója közé, ami a nosztalgikus enteriőrt és a kávékínálatot elnézve nem meglepő. Széles választékukban pisztáciás kávé, szicíliai kávé, milánói kávé, makadámdiós kávé is helyet kapott, de tízféle alkoholos feketét is árusítanak az igazi ínyenceknek, melyet a múlt századi hangulatot idéző helyen igazi felüdülés elkortyolgatni.

stühmer-kávéház

Espresso Embassy

Az Espresso Embassy a kávéfanatikusok kedvence a szó lehető legjobb értelmében, itt ugyanis nem csak gondosan elkészített kávét kap az ember, de olyan fajta odafigyelést is, melyből egyértelműen kitűnik, hogy minden a gőzölgő fekete körül forog.

A Kávé Háza 1927

A Szekszárdon található Kávé Házát már több ízben is megválasztottak Magyarország legjobb kávézójának, ami már önmagában is hívogató szlogen lehetne, de ha még azt is kiemeljük, hogy Tóth Sándor – a hely tulajdonosa – 2013-ban a szakmai világbajnokságokon kiemelkedően teljesített, akkor biztosak lehetünk benne, hogy itt csak olyanok dolgoznak, akik a kávé iránt igazán elkötelezettek, ez pedig természetesen a felszolgált feketék ízvilágán is érződik. Ha errefelé jártok, érdemes beugrani, mert a hely magáért beszél.

a-kávé-háza-1927

Printa

A Printa nem hétköznapi kávézó, hanem egy olyan alkotóműhely, ahol a divattervezés, a szitanyomás és a művészetek jól megférnek a kávézó mellett. A fővárosban álló helyszín egyedülállónak számít, hiszen a minőségi kávéélmény mellett a képzőművészeteknek is hódolhatunk, arról nem is beszélve, hogy akár az itt tartott kurzusokra, illetve workshopokra is beiratkozhatunk.

My Little Melbourne

Ausztráliai emlékek ihlették a budapesti My Little Melbourne-t, melynek mottója: life is too short for bad coffees, azaz az élet túl rövid a rossz kávéhoz. Ennek szellemében csak kiváló minőségű alapanyagokkal dolgoznak, mind a kávék, mind a harapnivalók terén, de mindez semmit nem érne a hely megkapó hangulata nélkül.

my-little-melbourne

Tűztorony Kávéház

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi mindig szerettük volna kipróbálni, hogy milyen lehet fejedelmi környezetben elkortyolgatni egy csésze finom kávét. Erre remek lehetőség nyílik a gödöllői Tűztorony Kávéházban, melyben kéz a kézben jár a városi nyüzsgés és a vidéki harmónia miliője, ami tényleg elit hangulatot kölcsönöz a helynek. És ez még nem minden: Etiópia, Guatemala, Costa Rica kedvenc kávéi mellett, árpa- és biokávét is felszolgálnak, ha valaki nyitott az újdonságokra, mindezt pedig egy házias jellegű süteménnyel megfejelve máris úgy érezhetjük magunkat, mint a Kánaánban.

A Nők Lapja Nyár különszámában egy kávétúra „közvetítését” is elolvashatjátok. A magazin június 14-én jelenik meg.

Szöveg: D. A.

Fotó: Facebook/Stühmer KávéházFacebook/A Kávé Háza 1927Facebook/My Little Melbourne