Egy városi terasz tulajdonosa engedett be minket birodalmába. Igazi budapesti oázisban jártunk, melynek hetven négyzetméterén számtalan növény pompázik. Cikkünkből nemcsak inspirálódhatsz, de hasznos tanácsokat is találsz a virágok ápolásáról.

NL KERT CIKK 42-43 varosi terasz

A teraszra lépve úgy érezhetjük, megérkeztünk a nyugalom szigetére. A gondosan összeválogatott és elhelyezett növények, virágok, fák arról árulkodnak, hogy szerető kéz ápolja őket. Házigazdánk le sem tagadhatná, hogy imád kertészkedni, és ez számára igazi kikapcsolódás, feltöltődés. Úgy véli, a növények érzik a törődést, a pozitív energiát. A rengeteg kézikönyv olvasásának köszönhetően sokat tud a növényápolásról és a kertrendezésről is, így nem kért szakértői segítséget teraszának kialakításánál.

NL KERT CIKK 45 varosi terasz

Két szempontot tartott szem előtt. Az első a kényelem volt, ezért választott az ülőgarnitúra mellé függőágyat, ahol relaxálhat. Mihelyst teheti, kint reggelizik, jógázik, este pedig borozik, miközben a budai Vár látványában gyönyörködik. Nagy szenvedélye a főzés is, és szeretett volna saját termesztésű zöldséget, salátát és fűszereket használni ételei elkészítéséhez. A terasz elrendezésén érezhető a természetesség és letisztultság.

NL KERT CIKK 47 varosi terasz

Mivel esztétikailag is jól mutat, ha többféle anyagot kombinálunk, a sok faanyag mellett szürke járókavics látható, mely a legtöbb barkácsboltban beszerezhető. A színek közül a zöld, barna, bézs és a szürke dominál. Az egész lakásban a keleti kultúra köszön vissza, így a balkonról sem hiányozhattak a különféle kiegészítők. A színes tibeti imazászlók nem csak feldobják az összképet, elősegítik a jólét, a bőség és a szerencse gyarapodását is.

Olvasd el a cikk folytatását is, szerezd be a Nők Lapja Kert és Virág idei számát!

Szöveg: B.Csák Amarilla

Fotó: Kovács Szilvia