Középiskolába készültök? A legsikeresebb sulikat vettük górcső alá az új Nők Lapja Iskolaválasztóban

Büszkék vagyunk rá, hogy már a második Iskolaválasztó különszámunk jelenik meg, melyben nemcsak a 170 legsikeresebb hazai középiskoláról olvashattok részletes elemzést, de számtalan suli témájú interjút és érdekes cikket is találtok benne.

nliskolavalaszto

Mitől lesz listavezető egy középiskola? Mire számíthatunk jövőre oktatásfronton? Mikor érdemes elkezdeni a gimnáziumot? Mik most a legkeresettebb és leginkább piacképes szakmák? Milyen új módszerek segítségével lesz használható a nyelvtudásunk? Kinek a feladata felkészíteni a gyerekeket a nemi életre? Kitörhetünk-e a skatulyákból? Mi a helyzet a teljesítménykényszerrel?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a friss Iskolaválasztó, amiben ezúttal első kézből derítettük ki, mire számíthatunk a következő években a hazai oktatásban – egyenesen Palkovics László oktatásért felelős államtitkár válaszolt a kérdéseinkre.  Kerekasztal beszélgetésünkből – melyet Veiszer Alinda vezetett – megtudhatjátok például, mitől lesz listavezető egy középiskola, de Vekerdy Tamással is egy asztalhoz ültünk: Szily Nóra a telejsítménykényszerről folytatott diskurzust a népszerű pszichológussal.

nliskolavalaszto2

Napjaink egyik égető iskolai kérdése a kiközösítés, amit nem szabad félvállról venni, éppen ezért konkrét tanácsokkal szolgálunk a szülőknek, akárcsak abban a témában, hogy kinek érdemes döntenie az iskolaválasztásról. Szintén népszerű és fontos is mostanában a nemek és az egyes szakmák viszonyáról beszélni – cikkünkben bemutatjuk, hogy az informatikai pálya nem csak férfiaknak való, sőt, szót ejtünk a nyelvtanulás fontosságáról is a magazinban.

Kikapcsolódás gyanánt természetesen most is készültünk az iskolakezdéshez köthető életmód- és kulturális anyagokkal: könyvajánlónkat, egészség szekciónkat, család és vélemény rovatunkat sem érdemes kihagyni, illetve a legjobban menő szalmákról készült listánkat sem árt átböngészni.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Iskolaválasztóban is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger